Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana deelt enkele mooie anekdotes van tripje naar Madrid

Het bezoek van Ajax aan Real Madrid is niet onopgemerkt voorbijgegaan. We hebben natuurlijk het één en ander meegekregen, maar ook achter de schermen is het nodige gebeurd. Andre Onana gunt ons een klein inkijkje. Dat inkijkje delen we graag met jullie.

08 maart 2019 - 15:56
anekdotesonanacar
Onana heeft het best leuk gehad in Madrid! © Pro Shots

Onana speelt een prominente rol op een van de meest bijzondere beelden die in Spanje zijn gemaakt. De doelman rende direct na afloop uit pure vreugde op Erik ten Hag af en tilde de trainer in de lucht. Ten Hag vond dit het mooiste moment van alles.

De doelman deelt nog meer bijzondere momenten. “Het was ongelooflijk! ‘Wow, we hebben gewonnen,’ riep ik toen er werd afgefloten. Ik stak mijn handen in de lucht. Kwartfinale van de Champions League. Ik zie mezelf er al staan,” aldus Onana in L’Equipe.

De keeper uit Kameroen kreeg een zoen van Edwin van der Sar. “Edwin kuste mij en zei: goed gedaan, jongen! Ik moest erom lachen. Een dag eerder zei Edwin nog dat hij bang was voor de wedstrijd. Hij zei: ik wil het, maar het wordt zo moeilijk morgen. Er is een wonder nodig.”

En er geschiedde een wonder. Een wonder waarvan we nog steeds nagenieten, ook een wonder waarover nog wel een tijdje wordt gesproken. Ook Onana geniet en genoot volop na. Zo werd pas om 01.30 uur vertrokken uit het stadion waar de 1-4 gestalte kreeg.

“Het was waanzinnig. De selectie van Ajax was de laatste die vertrok uit Bernabéu. Ik was de laatste die onder de douche stond, twee uur nadat er was afgefloten. Ik heb alles en iedereen gebeld. En ik was gesloopt. Maar dit is een uniek moment in je leven, dus daar moet je van genieten.”

Onana vond het ook schitterend dat de selectie van Ajax met applaus werd begroet na terugkomst op Schiphol. “Prachtig was dat,” vond hij. “Even eerder zei ik nog tegen wat ploeggenoten: als je met boksen wint van de kampioen, neem jij de titel toch over? Real heeft drie titels en wij hebben gewonnen. Het was prachtig, echt waar.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >