Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres wil zich bij Ajax niet specialiseren op één positie

David Neres ontwikkelt zich in zijn volledige tweede seizoen bij Ajax tot een multifunctionele aanvaller. De Braziliaans international is bovendien nog niet uitgeleerd in Amsterdam, zo vertelt hij in onze nieuwe krant.

21 maart 2019 - 17:04
neres-david-1200
Neres begrijpt dat ook hij af en toe wordt gewisseld. © Pro Shots

Ajax Life nummer 16 valt vrijdag bij onze leden op de deurmat en we raden hen aan gelijk door te bladeren naar pagina’s 10 en 11. We mochten uitgebreid met Neres om tafel zitten en dat leverde mooie teksten op.

Zo was vrij lang veel discussie over het gebrek aan speelminuten voor Neres en een overgang naar China lonkte. Hoe beleefde hij dat zelf? “Ik maakte in die periode minder minuten en tegelijkertijd werden er hoge bedragen genoemd. Dat was soms best verwarrend. Nu ben ik vooral blij dat ik me volledig op Ajax kan concentreren.”

“We doen het met z’n allen,” stelt Neres verder. “Met elf spelers word je geen landskampioen en dan is het logisch dat je af en toe wordt gewisseld. Ik begrijp de trainer. Elke wedstrijd is bovendien anders. Het gaat erom wat er in de wedstrijden nodig is.”

Er klinkt volop begrip door in de teksten van Neres, die dit seizoen door Erik ten Hag al op veel posities is gebruikt. De Ajacied, die stelt dat de trainer veel met hem bezig is, vindt dat geen enkel probleem.

“Dat is goed voor mijn carrière, rechtsvoor heeft nog steeds mijn voorkeur, maar op ‘10’ en linksvoor gaat het prima. Ik heb nu meer bagage en wil me ook niet specialiseren op één positie.”

Afijn, vrijdag valt onze krant op de deurmat bij leden van Supportersvereniging Ajax. Neres heeft nog veel meer te vertellen: over zijn selectie voor Brazilië, over zijn toekomst bij Ajax en hoe hij uitkijkt naar de duels met PSV en Juventus.

Ook geeft hij antwoord op de vraag van welke ploeggenoten hij specifieke kwaliteiten aan zijn spel zou willen toevoegen.  

Ook de krant Ajax Life ontvangen (volgend seizoen magazine)? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax en profiteer gelijk van veel andere voordelen. Tot einde seizoen betaal je slechts tien euro.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >