Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres is best wel blij dat Ajax hem niet naar China liet vertrekken

Als, als, als... Het is moeilijk te voorspellen hoe de dingen anders waren gelopen. Maar was David Neres ook opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië als Ajax hem had laten vertrekken naar China? Die kans lijkt bijzonder klein. En dus is Neres blij.

11 maart 2019 - 11:28
neresoproepcar
Neres speelde tegen Fortuna met extra vertrouwen. © Pro Shots

De 22-jarige Neres is de eerste Braziliaan die zich via Ajax in de Seleção weet te voetballen. Ene Marciano Santos meldde zich als wereldkampioen (WK 1994) in Amsterdam, Maxwell mocht pas in de herfst van zijn loopbaan het gele shirt aantrekken.

Het mag geen wonder heten dat Neres blij is. “Deze week is ongelooflijk! Het is gelukt om Real Madrid uit te schakelen, ik heb gescoord in Bernabéu en een oproep voor de selectie van Brazilië. Dit is absoluut mijn beste week ooit als voetballer,” aldus de vleugelspeler tegenover onder meer Ajax Life.

Maar wat als Neres nu in een of andere Chinese miljoenenstad had gezeten, spelend voor een of andere onbekende club? “Dan had ik deze kans misschien niet gehad. Ik ben echt heel blij. Of ik teleurgesteld was dat Ajax mij niet liet gaan? Nee hoor, ik heb een contract en speel voor Ajax, ook dat maakt me blij. Ik doe altijd mijn best.”

Aan de ene kant had Neres zijn uitverkiezing wel verwacht, aan de andere kant kwam het toch nog wel als een verrassing. Het gekke is dat hij in eerste instantie niet opnam toen er vrijdag een belletje volgde vanuit Brazilië.

“Ik zat thuis op de bank, zoals altijd, op mijn telefoon te spelen. Er sprong plots een onbekend nummer in beeld. Ik zag dat ik werd gebeld uit Brazilië, maar kende het nummer niet. Dus ik nam niet op. Toen opende ik Whatsapp en stond er een bericht van de teammanager. Ik herkende de foto bovenin in beeld. Ik heb maar gelijk teruggebeld!”

Neres heeft eigenlijk geen idee of zijn toekomstige teamgenoten hem (her)kennen, al heeft zijn optreden tijdens de return tegen Real Madrid (1-4) ongetwijfeld geholpen. Sommige jongens kent hij van vroeger of van de Braziliaanse jeugdploegen. “Ik ga mezelf maar netjes voorstellen,” kondigt hij vast aan.

“Ik ben altijd best wel relaxed, maar als ik straks voor het eerst op het trainingsveld sta, ben ik vast een beetje zenuwachtig. Er staan veel onwijs goede spelers op hetzelfde veld, spelers die al een heleboel prijzen hebben gewonnen. Het is jammer dat Neymar door een blessure niet van de partij is. Maar anders was ik misschien niet opgeroepen!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >