Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Magallán: ‘Ik ben zelf de eerste die weet of ik iets goed of fout heb gedaan’

Lisandro Magallán kwam in de winterstop over van Boca Juniors. Voor onze nieuwste krant Ajax Life spraken we de 25-jarige verdediger uitgebreid over zijn eerste weken in Amsterdam.

04 maart 2019 - 09:06
magallan-12001
De Argentijnse winteraankoop heeft veel aan landgenoot Tagliafico en spelersbegeleider Pinkster. © Pro Shots

De Argentijn is nog maar enkele maanden speler van Ajax, maar er valt natuurlijk al genoeg te bespreken en dat is precies wat we met hem doen in de laatste editie van onze krant.
 
Zo was er best veel cynisme te bespeuren bij Boca-supporters toen de overgang van Magallán naar Amsterdam echt rond was. Kort samengevat: zijn vertrek werd niet door iedereen betreurd, zeg maar.
 
Magallán kent desgevraagd het sentiment, maar kan er weinig mee. “Het raakt mij niet. Ik haal er ook geen extra motivatie uit. De een houdt van mijn stijl, de ander niet,” klinkt hij zelfverzekerd.
 
Toch lijkt de scepsis in eigen land hem een valse start te geven in Amsterdam. Na de blamerende 6-2-nederlaag in De Kuip was Magallán een makkelijke kop van Jut, waar feitelijk het hele elftal door de ondergrens klapte.

“Wat er over me geschreven wordt neem ik niet te serieus. Mensen mogen schrijven wat ze willen. Dat kan positief of negatief zijn. Daar heb ik geen invloed op. Geloof me, ik ben de eerste die weet of ik iets goed of fout heb gedaan. Dat hoeft een ander mij niet te vertellen.”
 
Magallán lijkt zelf zijn grootste criticaster. “Ik ben naar Ajax gekomen om te groeien. Ik ben niet snel tevreden en wil mezelf altijd blijven ontwikkelen. Zo ben ik vooral rechtsbenig, al is mijn linkerbeen nu al sterk verbeterd sinds ik bij Ajax ben.”
 
Het wekt geen verbazing dat de verdediger bij Ajax veel heeft aan zijn landgenoot Nico Tagliafico, maar ook aan spelersbegeleider Herman Pinkster. Magallán bezit inmiddels een appartement in de stad.
 
“Ik wil Amsterdam zo snel mogelijk leren kennen. Dan kun je niet buiten de stad gaan wonen. Nico geeft ook tips. Bijvoorbeeld over waar ik goed kan eten. Hij maakt mij ook wegwijs binnen de club. Dat gaat spelenderwijs,” aldus de centrale verdediger, die maandag met Ajax in het vliegtuig naar Madrid stapt.
 
Voor het hele interview met Magallán verwijzen we je naar Ajax Life nummer 15. Wil je onze krant ook ontvangen? Sluit je dan snel aan bij Supportersvereniging Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >