Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Loting kwartfinales Champions League mét Ajax op 15 maart!

Wij geloven het nog steeds niet helemaal, maar het is gewoon echt waar: het briefje met Ajax gaat weer in de lotingballetjes. De ploeg van Erik ten Hag versloeg Real Madrid op Koninklijke wijze door de Madrilenen in het eigen Bernabéu met 1-4 te verslaan.

06 maart 2019 - 01:27
loting-1200
We mogen ons verheugen op nog een Europese awayday! © Pro Shots

Het was een avond waarop alles goed viel voor Ajax, maar waarin het ook vooral uitstekend liep te ballen. Het maakt dat de Ajacieden zich kunnen opmaken voor de kwartfinales van de Champions League. De loting daarvoor vindt plaats op vrijdag 15 maart, om 12.00 uur in Nyon.
 
Het is een loting waarbij iedereen elkaar kan loten, dus er zijn op dat vlak geen uitzonderingen meer. Of Ajax eerst in de eigen Johan Cruijff Arena speelt of elders op bezoek wordt eveneens door loting bepaald.
 
De speeldata voor de kwartfinales kun je al wel alvast in je agenda zetten. De heenwedstrijd wordt afgewerkt op dinsdag 9 of woensdag 10 april. De returns staan gepland voor dinsdag 16 of woensdag 17 april.

Verder is het goed om te weten dat ze bij de Uefa bedacht hebben om 15 maart gelijk door te loten voor de halve finales.
 
Wie zou jij graag aan Ajax gekoppeld zien? Tottenham Hotspur is in elk geval een van de mogelijke tegenstanders. De Engelsen ontdeden zich over twee wedstrijden knap van Borussia Dortmund. Ook FC Porto en Manchester United schaarden zich bij de laatste acht.

Juventus meldt zich eveneens in de kwartfinales. Dat is opvallend, omdat het een 2-0-nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Atletico Madrid ongedaan wist te maken. Naast Ajax, Man Utd en Porto is Juve dus de vierde club die na een comeback alsnog doorstoot. Manchester City had het wat dat betreft een stuk gemakkelijker.
 
Verder is het een en ander onduidelijk, want er moeten nog altijd twee returns gespeeld worden en die kunnen alle kanten op. Het is dus even afwachten welke clubs zich als nummer zeven en acht plaatsen voor de kwartfinales van het miljoenenbal.
 
Maar goed, het is natuurlijk al erg leuk om te fantaseren over de volgende Europese awayday, nietwaar? Zeg eens eerlijk, had je daar ook maar een klein beetje rekening mee gehouden?
 
Hieronder het rijtje met de andere mogelijke tegenstanders inclusief het resultaat uit de heenwedstrijd als er nog onduidelijk heerst.

  • Tottenham Hotspur
  • FC Porto
  • Manchester United
  • Manchester City
  • Juventus
  • Olympique Lyon/FC Barcelona (0-0)
  • Liverpool/Bayern München (0-0)

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >