Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Laatste waarschuwing van KNVB voor F-side na afsteken vuurwerk

Naast de Uefa, heeft nu ook de KNVB Ajax sancties opgelegd. De club wordt door de nationale voetbalbond bestraft voor het afsteken van vuurwerk op de F-Side voorafgaand aan het bekerduel met sc Heerenveen.

09 maart 2019 - 10:32
Vuurwerk
De F-Side blijft bij een volgend incident mogelijk leeg. © De Brouwer

Vrijdag werd bekend dat de Uefa wederom een onderzoek is gestart naar het gedrag van Ajaxsupporters rondom Europese wedstrijden. Het gevolg hiervan is dat het uitvak mogelijk leeg blijft tijdens de kwartfinale van de Champions League.

Daar komt nu ook nog eens een straf van de KNVB bovenop, zo lezen we op de clubwebsite. De tuchtcommissie legt Ajax een boete van € 15.000,- op voor het afsteken van vuurwerk voorafgaand aan het bekerduel met sc Heerenveen (3-1). Daarnaast wordt er een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek op Zuid 1 opgelegd.

De voorwaardelijke straf heeft een proeftijd van één jaar en het is dus een laatste waarschuwing van de KNVB voor de F-side. Als er op het desbetreffende tribunedeel nogmaals vuurwerk wordt afgestoken, dan moet dit deel een wedstrijd leeg blijven.

De bond heeft bij het opleggen van deze sancties de incidenten met Ajaxsupporters in het verleden meegewogen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >