Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kovac (Bayern) hoopt na stunt Ajax niet meer uitgelachen te worden

Niko Kovac heeft met een glimlach op zijn gezicht toegekeken hoe Ajax het Mirakel van Madrid vorm gaf. De trainer van Bayern München kwam onder vuur te liggen na twee remises tegen Ajax (1-1 en 3-3), maar het kan nog veel erger. Vraag dat na de historische 1-4 maar aan Real Madrid.

07 maart 2019 - 17:27
kovacreaajacar
Soccer Football - Champions League - Bayern Munich Press Conference - Johan Cruijff Arena, Amsterdam, Netherlands - December 11, 2018 Bayern Munich coach Niko Kovac during the press conference REUTERS/Toussaint Kluiters

Ook Bayern had zomaar minimaal één keer kunnen verliezen van Ajax, maar slaagde er ternauwernood in het vege lijf te redden. Een nederlaag had in de groepsfase ook niet direct grote consequenties. Voor Real wel. Voor ‘de Koninklijke’ is het einde verhaal.

En daarmee zag Kovac achteraf zijn gelijk bevestigd, zo deelt hij nu maar al te graag. “Toen wij tegen Ajax speelden, namen sommige mensen mij niet serieus. Eigenlijk lachten ze mij gewoon uit toen ik zei dat Ajax een onwijs talentvolle ploeg heeft,” reageert de Kroaat die met zijn ploeg op stoom is geraakt.

Het doet de trainer van Bayern deugd dat zijn impressie is bevestigd. “Het feit dat Ajax de laatste acht van de Champions League heeft gehaald, toont aan dat wij een juiste analyse hebben gemaakt. Ik kon een glimlach niet onderdrukken terwijl Ajax speelde.”

Wie weet moet Kovac zich opnieuw verdiepen in het spel van Ajax, want alles ligt vrijdag 15 maart open bij de loting voor de kwartfinales. Iedereen kan tegen iedereen uitkomen, alleen moet Bayern zich eventjes zien te plaatsen.

De Duitsers hebben de return tegen Liverpool nog voor de boeg. Er werd op Anfield niet gescoord en hier moet de return – voor eigen publiek – dus de beslissing brengen. Kovac betwijfelt of dit het verschil maakt. “Er plaatsten zich deze week drie teams die eerst thuis speelden. Hoe groot is het voordeel dan nog van eerst uit spelen?”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >