Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert schiet idee van terugkeer naar Ajax niet af

Justin Kluivert blijft toch een geval apart. Het is jammer hoe het allemaal is gelopen. Je zou Kluivert de wijsheid van nu afgelopen zomer al hebben toegewenst, want hij lijkt een beetje met gemengde gevoelens terug te kijken op zijn vertrek bij Ajax.

19 maart 2019 - 16:00
kluivertkusjecar
Het valt bijna niet voor te stellen dat Kluivert weer het Ajaxlogo kust. © Ajax Images

Die gemengde gevoelens voelde je natuurlijk al lang en breed aankomen, want wie is er nu op zijn negentiende, na amper een handvol goede potjes in het eerste van Ajax, klaar voor een avontuur in de Serie A? Niemand, ook Kluivert niet.

Terwijl Kluivert dit seizoen pas één keer de volle negentig minuten speelde, AS Roma slechts vijfde staat en recent zijn trainer besloot te vervangen, beleeft Ajax een prachtige Europese campagne. De club hoort bij de beste acht van Europa.

Dan is als vanzelf de vraag gerechtvaardigd: met welke gevoelens beleeft Kluivert dit? “Ik noem het geen spijt, maar tijdens Real Madrid – Ajax dacht ik natuurlijk wel: daar had ik kunnen staan. Soms denk ik dat wel eens, ja. Maar als ik terugkijk, ben ik blij om bij AS Roma te zijn,” aldus Kluivert in gesprek met de NOS.

De NOS stelt de juiste vragen en de antwoorden van Kluivert zijn stiekem toch een tikje opvallend, al is het maar omdat hij de tijd neemt echt na te denken over zijn reactie. Hij antwoordt niet direct ontkennend en lijkt zelfs ruimte te laten voor een terugkeer.

Had hij, met de kennis van nu, afgelopen zomer bijvoorbeeld een andere keuze gemaakt? “Dat is een goede vraag, een heel goede vraag. Ik zou het niet weten, echt niet. Je moet voor jezelf kiezen, denk ik. Maar dit Ajax is een geweldig team om in te spelen. Dat wil iedereen, ik ook. Ik weet alleen ook niet of ik was gebleven als dit team er al stond.”

Er wordt Kluivert voor de voeten geworpen of het een goed idee is om komende zomer terug te keren in Amsterdam. “Nu vraag je me wel wat,” reageert de flankspeler. “Alle deuren staan sowieso open, maar ik ben naar Rome gegaan om te slagen en ik ben er nog niet. Ik ben niet zo van het opgeven, ik hou van slagen. Eerst in Rome, daarna zien we verder. Ik denk niet aan een andere stap in mijn carrière.”

Om het allemaal nog wat gekker te maken, vertelde Erik ten Hag zondag dat hij het nog steeds jammer vindt dat Kluivert besloot om te verkassen. “Justin had met zijn extreme snelheid goed gepast bij een Ajax dat Europa-proof is,” aldus de trainer bij Rondo. “Justin is een vechter en een kind van de club. Hij koppelt zijn snelheid ook aan rendement.”

Ten Hag lijkt iets minder happig op een terugkeer van de buitenspeler. “Ik denk dat Ajax een visitekaartje heeft afgegeven. Het kan interessant zijn voor een speler om diverse jaren bij Ajax te voetballen. Je kunt kiezen voor de middenmoot in een grote competitie, of Ajax. Ajax lijkt me beter voor je ontwikkeling en de vervolgstap richting Europese top.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >