Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kijktip: ontdek het geheim achter het succes van de Deense Maestro

In een Ajax-loos weekeinde kunnen we wel wat leuk kijkvoer gebruiken! Mocht je van voetbaldocumentaires houden, dan volgt hieronder een hele aardige kijktip. Fox Sports en Ajax brengen zondagavond om 21.45 uur de special ‘Lasse Schöne: De Deense Maestro’.

02 maart 2019 - 11:01
LasseSCHONE
Schöne mag zich onderhand een échte Ajacied noemen. © Ajax Images

Schöne is sinds de bekerwedstrijd tegen Feyenoord de onbetwiste leider in het klassement van buitenlandse Ajacieden met de meeste wedstrijden voor Ajax 1. De Deen kwam tot dusver 270 keer uit voor het eerste elftal en daarmee verbrak hij het meer dan 25 jaar oude record van landgenoot Søren Lerby (269 duels).

Schöne werd door Ajax in 2012 transfervrij opgepikt bij NEC Nijmegen en mag zich onderhand een échte Ajacied noemen. Om hem te eren, maakten Fox Sports en Ajax de special ‘Lasse Schöne: De Deense Maestro’.

In de special wordt ingezoomd op het geheim achter het succes van de Deen. Met onder andere Erik ten Hag, Frank de Boer, Peter Bosz, Daley Blind en Kasper Dolberg wordt gekeken naar de kracht van Schöne. Hoe veranderde hij van breedteaankoop in een onmisbare schakel?

In onderstaande video zie je alvast een klein voorproefje, waar zijn eerste periode in Nederland wordt besproken. We zien een piepjonge Schöne, die toen nog bij sc Heerenveen voetbalde.

Als je de special niet wil missen, schakel dan zondagavond om 21.45 uur in op Fox Sports 1. Je kunt de film om diezelfde tijd ook bekijken op het YouTube-kanaal van Ajax. Maandag 4 maart wordt de special om 19.00 uur herhaald op het open net van FOX.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1101528568813768704

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >