Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax onderuit op bezoek bij TOP Oss

Het is Jong Ajax vrijdagavond niet gelukt om te winnen op bezoek bij TOP Oss. Bryan Smeets, die Ajax in het verleden al eens pijn deed, scoorde twee keer namens de Ossenaren. De ploeg van Michael Reiziger vindt zichzelf nu terug op de tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

16 maart 2019 - 10:38
TopJA
Sven Botman in duel met Huseyin Dogan. © Pro Shots

Jong Ajax begon slordig aan de wedstrijd en ging na zeven minuten al in de fout. Jurgen Ekkelenkamp maakte een overtreding in het eigen strafschopgebied en dus ging de bal op de stip. Huseyin Dogan joeg de penalty echter hoog over het doel van Dominik Kotarski.

De beloften kwamen na de gemiste strafschop wat beter in de wedstrijd, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Via Lassina Traoré, Victor Jensen, Ekkelenkamp en Vaclav Cerny kwamen de Amsterdammers tot enkele kansen, maar er werd niet gescoord.

Na rust leek Jong Ajax eindelijk wakker en dat resulteerde gelijk in gevaar voor het doel van TOP. Ryan Gravenberch bleef echter niet kalm genoeg toen Cerny de bal perfect voor hem klaarlegde. Ook Traoré wist een grote kans niet te benutten.

De ploeg uit Oss kwam niet echt meer aan voetballen toe en loerde vooral op de counter. Dat bleek een goede zet, want na een razendsnelle omschakeling kwam de thuisploeg op voorsprong. Smeets, die Ajax als speler van De Graafschap in 2016 al eens flink pijn deed, scoorde namens TOP.

Jong Ajax ging direct na de tegentreffer op zoek naar de gelijkmaker, maar verspeelde al snel de bal. Smeets kwam in balbezit op eigen helft en besloot om hard uit te halen. De pegel belandde achter Kotarski in het doel en zo was Smeets opnieuw een ware plaaggeest voor Ajax. Traoré maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar veel verder kwamen de beloften niet.

De Amsterdammers zakken door de nederlaag naar de tiende plek op de ranglijst. Volgende week maandag neemt Jong Ajax het in eigen huis op tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >