Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax en FC Den Bosch delen de punten na enerverend duel

Het is Jong Ajax vrijdagavond niet gelukt om te winnen van FC Den Bosch. Het kansrijke duel eindigde in 2-2 en dus werden de punten gedeeld. Een drukbezocht Sportpark de Toekomst zag Noa Lang twee keer scoren.

02 maart 2019 - 09:55
JongAjaxFCDB
Uitblinker Lang was twee keer trefzeker. © Pro Shots

De ploeg van Michael Reiziger schoot uit de startblokken. Na een goede voorbereidende actie van Lang werd Ryan Gravenberch alleen voor de keeper gezet. De middenvelder vond echter niet het net, maar de vuisten van de Bossche doelman.

De Brabanders deden gelijk wat terug uit een hoekschop, maar de bal werd over het doel van Dominik Kotarski gekopt. Ook Vaclav Cerny was dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet belandde op de paal.

Perr Schuurs ging aan de andere kant van het veld in de fout. De verdediger maakte in het eigen strafschopgebied een overtreding en dus ging de bal op de stip. Stefano Beltrame schoot vervolgens onberispelijk binnen.

Jong Ajax raakte niet in de war van de tegentreffer, want de ploeg ging rustig door met combineren. Na een fraaie aanval kwam de bal voor de voeten van Lang terecht, die vervolgens prachtig in de korte hoek wist af te drukken.

Na flink wat kansen over en weer was het de thuisploeg die de voorsprong pakte. Lang werd door Lassina Traoré weggestuurd en stiftte te bal vervolgens beheerst over de doelman heen.

In de tweede helft domineerde Jong Ajax, maar de kansen werden niet afgemaakt. De beloftenploeg kreeg tien minuten voor tijd dan ook de spreekwoordelijke deksel op de neus, toen Beltrame namens Den Bosch voor de gelijkmaker tekende.  

Beide ploegen kregen in de eindfase nog flink wat kansen, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2. Jong Ajax zakt daardoor een plekje op de ranglijst en staat nu negende in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week maandag nemen de beloften het in eigen huis op tegen de leeftijdsgenoten van AZ.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >