Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jawel! Van der Sar en Overmars juichen iets te heftig naar smaak Real

We blijven maar roepen dat het overal in Bernabéu feest was. Ajax was de baas, zowel op het veld als naast het veld en zelfs op het ereterras ging het er ‘heftig’ aan toe. Iets te heftig naar de smaak van de deftige, gestropdaste heren bij Real Madrid, zo blijkt nu.

07 maart 2019 - 11:17
deftigjuichencar
Pas na afloop op het veld konden de directeuren echt los. © Pro Shots

Edwin van der Sar bijvoorbeeld kreeg een standje van Reals voorzitter Florentino Pérez. Dit alles maken we op uit de woorden van Rafael van der Vaart, die een nuttige analyse verzorgde en dan hebben we het niet direct over een pass van de linkshalf.

Nee, Van der Vaart analyseerde bij De Wereld Draait Door de gang van zaken op het ereterras. “Van der Sar sprong een keer op. Toen kreeg hij wel even een toespraak van Pérez. Dat mag blijkbaar niet daar,” aldus ‘Raffie’, die ook was uitgenodigd.

Als oud-speler van Real Madrid en Ajax bevond hij zich in goed gezelschap, bijvoorbeeld van Clarence Seedorf. “Ik zat naast grote meneren van Real – Butragueño, Raúl en Pérez – en die gingen steeds een beetje zuurder kijken. Ach, ze hebben dertien cups met grote oren in de prijzenkast staan...”

Marc Overmars had ook moeite om zich in te houden. “De president vond ons niet zo leuk, nee. Die had wat anders aan zijn hoofd,” verklaart de voetbaldirecteur in gesprek met De Telegraaf. “Het mooie is dat je in kostuum staat, maar je weer heel even speler voelt. Als je als clubs zoiets bijzonders presteert, mag je dat best even vieren. Ook als bestuurder, vind ik.”

De spanning had ook zo zijn weerslag op de beleving van Overmars, die het vooral niet meer had toen er werd vergaderd over de geldigheid van de 0-3. “Het VAR-moment was slopend. Zouden de ‘duistere krachten’, waar het wel eens over gaat, ons dan echt dwarszitten?”

“Maar toen hij naar het midden wees, wist ik dat het niet meer fout kon gaan,” vervolgt Overmars. “Toen stonden Edwin en ik wel even te juichen. Het gevoel was vergelijkbaar met de vreugde-explosie in Lyon, na het bereiken van de finale van de Europa League.”

Ben je benieuwd hoe het er nu precies aan toe ging op het nu al befaamde ereterras? Check dan hieronder het videootje dat Van der Sar deelde op social media.

https://www.instagram.com/p/BupJNORolwo/

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >