Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Info omwisselen, maar geen training kijken in Madrid…

Er staan 3877 Ajacieden te popelen om af te reizen naar Madrid! Speciaal voor die groep Ajaxsupporters hebben wij de nodige praktische informatie, maar we trappen af met een tegenvaller: het is namelijk niet mogelijk om de training te bezoeken.

01 maart 2019 - 16:44
infobriefreaajacar
Ajax roept het uitvak op om zich netjes te gedragen. © Pro Shots

Het bezoeken van de afsluitende training is vaak een leuk stukje voorpret richting de daadwerkelijke wedstrijd, maar dat zit er dit keer niet in. Waarom niet? Omdat Real Madrid heeft aangegeven dat dit op basis van veiligheidsredenen niet is toegestaan.

De vorige drie keer dat Ajax het opnam tegen Real was het geen enkel probleem om de laatste oefensessie in Bernabéu bij te wonen, maar dit keer dus wel. Jammer! Dit houdt ook in dat het niet mogelijk is om je kaart om te wisselen op de avond voor de wedstrijd.

Je krijgt maandag 4 en dinsdag 5 maart uiteraard wel de kans om je wedstrijdkaartje op te halen. Sterker nog, dit zal ook wel moeten omdat je anders geen toegang krijgt tot het uitvak. Je kunt je kaartje ophalen in winkelcentrum Moda, vlakbij het stadion. De ingang van het omwisselpunt bevindt zich naast restaurant Tagliatella.

Het is maandag tussen 18.00 en 19.30 uur mogelijk om te wisselen, dinsdag ben je op dezelfde plek welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Het is buiten deze tijdstippen niet mogelijk om je kaartje op te halen. Hou hier rekening mee bij het maken van je plannen en zorg ervoor dat je een legitimatiebewijs kunt tonen!

Als het omwisselen is gelukt, ben je dinsdag vanaf 19.00 uur welkom in het onderkomen van Real Madrid. De aftrap in Bernabéu is twee uur later. Je kunt het stadion bereiken door gebruik te maken van de blauwe metrolijn of diverse bussen. Wij namen voorheen altijd de metro, want dat werkte prima. Stap uit bij halte Santiago Bernabéu. De ingang van het uitvak (Gate D) bevindt zich aan de andere kant.

We willen je er alvast op wijzen dat er strenge toegangscontroles zullen plaatsvinden. En we wijzen er ook maar alvast op dat uitingen met de tekst ‘ultra’ op bijvoorbeeld shirts, spandoeken of vlaggen niet zijn toegestaan. Ze zijn hier in Spanje nogal streng op, dus hou hier rekening mee!

De dingen kunnen in Spanje sowieso afwijken ten opzichte van wat je bent gewend. We doelen hiermee op de houding van het veiligheidspersoneel en de politie. Het aangaan van discussies wordt niet op prijs gesteld en meestal komt dan al snel de lange lat tevoorschijn om een discussie te ‘winnen’.

Gedraag je dus een beetje! Buiten, maar ook binnen. Vanwege eerdere incidenten liggen Ajax en zijn supporters bij de Uefa onder een vergrootglas. Er staat een voorwaardelijke straf open en als het uitvak zich niet gedraagt, kan die straf door de Uefa zomaar worden omgezet in een onvoorwaardelijke sanctie. Dan moet je de volgende keer dus buiten blijven en daar zit werkelijk niemand op te wachten. Reageer dus een beetje lief als de politie of ander personeel aanwijzingen geeft en respecteer de regels.

Er rest ons voor nu niets anders dan jullie een fijne reis te wensen. Tot in Madrid, al dan niet op de vierde ring!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >