Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hmmm… Pijntjes binnen selectie Ajax richting PEC-thuis

Het is nog maar de vraag of Erik ten Hag tijdens het inhaalduel met PEC Zwolle gebruik kan maken van al zijn spelers. Het is goed mogelijk dat een paar basiskrachten aan de kant blijven wegens de nodige pijntjes.

13 maart 2019 - 08:06
frenkie-pijntjes-1200
Hopelijk is Frenkie weer volledig fit voor het uitduel met AZ. © Ajax Images

Ajax speelt een hoop wedstrijden deze weken. Na de krachtmeting met Real Madrid volgen de potjes in de eredivisie elkaar in rap tempo op. Tijdens het duel met Fortuna Sittard (4-0) gingen Hakim Ziyech en Frenkie de Jong voortijdig naar de kant.

Uit voorzorg, zo was het verhaal. Het is echter maar de vraag of het duo woensdagavond in de eigen Johan Cruijff Arena in actie komt. Achter de naam van Ziyech staat een vraagteken en De Telegraaf weet zelfs zeker dat Frenkie de wedstrijd sowieso overslaat.

De flinke hoeveelheid wedstrijden van Ajax heeft volgens trainer Erik ten Hag voor- en nadelen, zo stelt hij in aanloop naar het treffen met de ploeg uit Overijssel, waarvan de aftrap al om 18.30 uur wordt verricht.

De coach begrijpt dat mogelijke blessures een potentieel gevaar vormen, maar een fijne reeks overwinningen kan er natuurlijk ook voor zorgen dat zijn spelersgroep in een positieve flow terecht komt. Tijdens een eerdere persconferentie stelde Ten Hag ook al dat zijn spelers liever een wedstrijd afwerken dan dat ze op het trainingsveld staan.

Toch is het zaak om op fysieke ongemakken te letten, want ook Noussair Mazraoui klaagde over enkelklachten. Ten Hag: “Hier en daar zijn er spelers met klachten. Logisch ook, met zo veel wedstrijden. We moeten dat heel goed managen. Dat geldt niet alleen voor deze week, maar eigenlijk het hele seizoen al en de komende weken zeker!”

Daar zegt de trainer wat. Het seizoen duurt inderdaad al ontzettend lang en Ajax moest al vroeg pieken met alle Europese voorrondes. Waar Ten Hag dus rekening moet houden met pijntjes bij zijn mannen, daar heeft opponent Jaap Stam de beschikking over een fitte groep.

Toch is het maar de vraag in hoeverre hij daar volop gebruik van maakt. De trainer liet al doorschemeren dat hij over het duel met Ajax heenkijkt richting het voor PEC belangrijke treffen tegen Excelsior, komend weekeinde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >