Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heerlijke vrije trap van Schöne was geen ‘bewussie’

Vlak voor het bord met rugnummer 20 omhoog ging, deed Lasse Schöne in Madrid op een ongekende manier van zich spreken. De Deen kogelde een vrije schop uit schier onmogelijke hoek in de verre kruising.

06 maart 2019 - 11:04
klasse-lasse-1200
Jeetje Lasse, wat liet je ons hier hard juichen! © Pro Shots

De middenvelder stond op het punt om naar de kant te worden gehaald en Dani de Wit stond al te trappelen langs de zijlijn. Eerst moest er nog een vrije trap worden genomen en Schöne meldde zich voor een kunststukje. Al wist hij dat zelf ook nog niet.
 
Real Madrid was via Marco Asensio teruggekomen tot 1-3 en het publiek in Santiago Bernabéu leek er weer wat in te geloven. De supporters van De Koninklijke hadden echter buiten de klasse van Lasse gerekend, waardoor Ajax alweer snel op 1-4 kwam.

De stilist was wel zo eerlijk om na afloop tegenover het Deense 3+ toe te geven dat er het nodige fortuin kwam kijken bij zijn wondergoal.
 
“Ik zag dat de keeper in de korte hoek stond. Of het bewust was om de bal zo binnen te schieten? Daar kan ik niet over liegen. Ik wilde de bal naar de verre hoek trappen en dan hopen dat er iemand tegenaan zou lopen als niemand ‘m onderweg zou raken.”
 
Schöne genoot met volle teugen in het stadion en hoorde het uitvak flink uit zijn bol gaan. “Mensen begonnen uiteindelijk ook ‘olé’ te roepen wanneer wij de bal raakten. Zo vaak gebeurt dat niet in dit stadion! Hier met 1-4 winnen en Real Madrid uitschakelen is geweldig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >