Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heel klein kansje op schorsing Ronaldo voor duel met Ajax

Je ziet misschien allerlei berichten internet rond vliegen over een Uefa-onderzoek naar Cristiano Ronaldo. Je leest in die berichten dat de Portugees misschien wordt geschorst. Je doet er echter verstandig aan ‘gewoon’ rekenen te houden met Ronaldo tegen Ajax.

18 maart 2019 - 13:42
ronaldoschorsingcar
Wij rekenen erop dat Ronaldo erbij is in de JC Arena. © Pro Shots

Wat is er aan de hand? Er is tijdens de wedstrijden van Juventus tegen Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League een soort tweetrapsraket opgestegen. Eerst greep Atletico-trainer Diego Simeone zijn ballen om een doelpunt te vieren, later deed Ronaldo hetzelfde.

De Uefa opende ook al een onderzoek naar Simeone, omdat het zijn actie beoordeelde als ‘ongepast’. Aangezien Ronaldo min of meer hetzelfde deed, na de 3-0 in de return als soort van wraakactie, kondigt de Europese voetbalbond nu een nieuw onderzoek aan. We horen 21 maart de uitkomst.

Simeone kreeg een boete van 20.000 euro en hetzelfde lijkt waarschijnlijk voor Ronaldo, omdat beiden op basis van hetzelfde artikel – namelijk artikel 11 van het tuchtrecht van de Uefa – onder het vergrootglas zijn komen te liggen.

Het zou raar zijn om Simeone niet, maar Ronaldo wel te schorsen. Het enige mogelijke verschil is dat je zou kunnen aanvoeren dat Ronaldo zijn gebaar maakte richting fans van Atletico, terwijl dit voor Simeone niet opging.

Het is daarom beter om er maar gewoon vanuit te gaan dat Ronaldo van de partij is als Ajax en Juventus 10 april tegenover elkaar staan in de Johan Cruijff Arena. Dit alles tot grote vreugde van Ronald Waterreus, die om een of andere rare reden een oproep doet tot staande ovatie voor Ronaldo na afloop van het heenduel in de kwartfinales.

“Ik hoop van harte dat de Ajaxsupporters hem kunnen vergeven wanneer hij irriteert. Fluit hem tijdens de wedstrijd desnoods uit als u dit niet kun nalaten. Maar alsjeblieft, beste Ajaxsupporter. Ga na afloop, ongeacht het resultaat, met z’n allen staan voor dit levende fenomeen. Neem de tijd om onbedaarlijk hard voor hem te applaudisseren. Scandeer eindeloos zijn naam,” aldus Waterreus in zijn column voor De Limburger.

We hoeven toch niet uit te leggen waarom dit nooit en te nimmer zal gebeuren, Ronald...?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >