Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Goed bericht: Ajax mag uitvak meenemen naar bezoek aan Juve!

Fijn nieuws! We moesten eventjes plaatsnemen in de wachtkamer, maar we kunnen straks verhuizen naar de vertrekhal. Ajax mag ‘gewoon’ een gevuld uitvak meenemen naar de wedstrijd tegen Juventus. Dit was onzeker vanwege een Uefa-onderzoek.

28 maart 2019 - 15:52
geenstrafuefacar
Op naar een mooi, nieuw avontuur. Dit keer in Turijn! © De Brouwer

Er staat dinsdag 16 april een ticket voor de halve finales van de Champions League op het spel. En er zijn 2100 Ajacieden uitgenodigd om van de partij te zijn in het Allianz Stadium. De uitkomst van het Uefa-onderzoek betreft een boete van 23.000 euro en daarmee is het gevaar geweken.

Het gevreesde onderzoek werd opgestart vanwege de nodige vernielingen tijdens de uitwedstrijd tegen Real Madrid. Voor beter zicht op de 1-4 werd het net voor het vak bijvoorbeeld weggetrokken. Dit stemde de Europese voetbalbond niet zo vrolijk.

Een bijkomend probleem was het vergrootglas waar de aanhang van Ajax toch al onder ligt bij de Uefa. Er staat namelijk sinds het uitduel met Benfica (1-1) een voorwaardelijke straf open van één uitduel zonder publiek wegens wanordelijkheden.

Het nieuwe onderzoek zorgde daarom voor serieuze angst dat Ajax zonder uitvak moest aantreden in de terugwedstijd van de kwartfinales van de Champions League. Gelukkig blijft dit doemscenario ons bespaard bij de laatste acht, maar dit wil niet zeggen dat de donkere wolk compleet is overgedreven.

Ondanks het uitdelen van weer een boete staat de voorwaardelijke straf nog steeds open. Als Ajacieden zich over de grens niet goed weten te gedragen, kan het gebeuren dat we volgende keer minder goed nieuws te delen hebben.

Hopelijk wordt er weer een mooi feestje gebouwd. Net als in Madrid, maar dit keer in Turijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >