Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gefrustreerde Carvajal: ‘Ajax was simpelweg beter’

De druiven zijn zuur in Madrid. Heel erg zuur. Zelfs ongelooflijk zuur. De Koninklijke werd voor eigen publiek onttroond door een geconcentreerd en met branie spelend Ajax: 1-4.

06 maart 2019 - 11:36
carvajal-1200
Neres laat Carvajal zijn hielen zien. © Pro Shots

De spelers van Real Madrid stonden na afloop bedremmeld de media te woord. Rechtsback Dani Carvajal zat behoorlijk in de piepzak, maar had wel complimenten over voor de bezoekers uit Amsterdam.
 
“Ik denk niet dat ik me ooit zo gefrustreerd voelde. Het is niet te verklaren. Alles waar we voor streden, is binnen een week door onze vingers geglipt. Ajax was simpelweg beter en verdiende het om door te gaan.”
 
Ploeggenoot Nacho baalde helemaal als een stekker en kon er maar moeilijk over uit wat er allemaal gebeurd was op eigen bodem. “We zijn radeloos nu we geen titels meer hebben om voor te vechten,” stelde de verdediger, die daar nog wat aan had toe te voegen.

“We zijn uitgeschakeld in een toernooi waar wij de koningen waren. Dit is moeilijk te accepteren, maar we speelden gewoon niet op het gewenste niveau.”
 
Real-coach Santiago Solari zag ook hoe de ploeg waar hij verantwoordelijk voor is werd vernederd door Ajax. “Het was een heel pijnlijke avond voor ons, maar ik ben hier niet tijdens een moeilijke periode trainer geworden om snel weer ontslag te nemen.”
 
De vraag is alleen of hij dat helemaal zelf in de hand heeft. Real staat twaalf punten achter koploper Barcelona in La Liga en verder is het wel klaar voor De Koninklijke zonder kroon.

De coach stelde ook dat zijn ploeg de ervaring en klasse van Sergio Ramos achterin behoorlijk miste. De verdediger pakte tijdens de heenwedstrijd in Amsterdam expres een gele kaart. Die arrogantie werd aardig afgestraft.
 
Overigens was Ramos maar wat druk tijdens de oorwassing van zijn ploeg. Vanuit een skybox keek de Spanjaard toe, terwijl de cameramensen druk bezig waren om een documentaire op te nemen over de international.
 
Wij zijn dan vooral benieuwd naar de beelden van het Wonder van Madrid en hoe Ramos dat allemaal heeft beleefd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >