Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ga je naar Ajax - PEC? Hou rekening met de volgende zaken!

Kom je woensdag naar het competitieduel tussen Ajax en PEC Zwolle? Dan is het goed om rekening te houden met een aantal zaken, zodat teleurstellingen aan de poort worden voorkomen.

13 maart 2019 - 11:41
poortjes-1200
Het is goed om kennis te nemen van een aantal punten om teleurstellingen te voorkomen! © De Brouwer

Sowieso is de aftraptijd van 18.30 uur al niet ideaal voor supporters. Ga maar na: knallende drukte op de weg en in het openbaar vervoer. Veel mensen willen vanuit werk naar huis, anderen juist weer graag naar het stadion.

We kunnen ons hoe dan ook flink wat verkeersdrukte rond de Johan Cruijff Arena voorstellen. Wie weet kun je dat op een of andere manier voor zijn? De poorten van het stadion gaan 17:00 uur open.

Als het gaat om deze poortjes, dan is het goed te weten dat Ajax waarschuwt dat je in het bezit moet zijn van een geldig plaatsbewijs. Dat is op zich natuurlijk een open deur en hartstikke logisch, alleen het feit wil dat Ajax daarmee bedoelt dat je een seizoenkaart of een Print@home-ticket (e-ticket) gebruikt bij de scanners.

Ajax stelt dat het nog niet werkt met mobile tickets die je vanaf je telefoon kunt scannen. Print dus je e-ticket daadwerkelijk uit, want de club stelt dat als je geen geldig ticket kunt tonen, dat de toegang wordt geweigerd. Dat zou tamelijk lullig zijn als je wel degelijk een kaartje hebt. Barcodes in apps ziet Ajax niet als geldig toegangsbewijs.

Ajax stelt desgevraagd tegenover Ajax Life dat het de mogelijkheden onderzoekt om het gebruik van mobile tickets in te voeren, maar verklaart ook dat het ticketsysteem daar op dit moment nog niet op is ingericht.

“Een ticket moet meer dan alleen een barcode bevatten, zoals datum, wedstrijd, zitplaats en verwijzing naar voorwaarden,” stelt een woordvoerder. “De verschillende apps tonen die gegevens niet.”

Maar waarom is het digitaal aanbieden van het e-ticket niet genoeg? “Deze vertonen op mobiel vaak niet de juiste helderheid en kwaliteit, waardoor het scannen bij het toegangspoortje langzamer of moeilijker gaat. Dat vertraagt de instroom. Daarnaast schrijven KNVB-voorwaarden voor dat een geldig ticket getoond moet kunnen worden en een foto op de telefoon is dat niet.”

Toch zien wij regelmatig mensen hun mobieltje scannen en zonder problemen naar binnen gaan. Gezien bovenstaande is het echter toch aan te bevelen om je toegangsbewijs dus ook geprint bij je te dragen.

Ook vragen we nog een keertje aandacht voor het aangescherpte tassenbeleid. Wees je ervan bewust dat tassen groter dan A4-formaat niet mee naar binnen mogen. Je kunt wel gebruik maken van een beperkt aantal kluisjes op het Arenapark.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >