Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie: ‘Juventus is favoriet, maar dat was Real Madrid ook’

Stiekem had Frenkie de Jong graag een andere clubnaam uit het balletje getoverd zien worden dan Juventus, maar de middenvelder ziet toch heus kansen op resultaat.

15 maart 2019 - 13:04
frenkie-12004
Frenkie is al lang blij dat hij Barca nog even ontloopt. © Pro Shots

“Of ik naar de loting uitkeek? Heel erg zelfs! En dan was Ajax nog de eerste naam die uit de koker kwam, dus het was gelijk spannend,” vertelt Frenkie een klein kwartiertje na het opendraaien van de balletjes tegenover onder andere Ajax Life.

Heel veel kan Frenkie nog niet zeggen over de kwaliteiten van Juventus, behalve dat de ploeg er veel bezit. “Ze zijn duidelijk favoriet, maar dat was Real Madrid ook. Ik denk dat we wel kansen hebben, maar geloof ook zeker niet dat zij ons zullen onderschatten.”

Als altijd is Frenkie goudeerlijk als je hem dingen vraagt. Of hij niet liever een andere ploeg had getroffen?

“Juventus is wel lastig natuurlijk. Het is een van de sterkere ploegen die je kon loten, denk ik. Ik had Tottenham Hotspur ook wel echt leuk gevonden, ook vanwege de oud-Ajacieden die er spelen. Manchester United was eveneens leuk geweest als revanche op de Europa League-finale.”

Had hij een ontmoeting met zijn toekomstige werkgever FC Barcelona ook niet aardig gevonden? "Hmm... Nee, Barcelona liever niet nu. Vanwege hun kwaliteiten natuurlijk, maar ook vanwege de sentimenten," is Frenkie wederom open.

De liefhebber in de Ajacied kijkt overigens wel uit naar de ontmoeting met Cristiano Ronaldo. Hij zag hoe de Portugees excelleerde in de return tegen Atletico Madrid en de Spanjaarden met drie treffers uitschakelde.

“Toen ik een jaar of twaalf was, toen was hij al een van de betere voetballers ter wereld. Ik vind het om die reden wel leuk om hem nu in een wedstrijd tegen te komen. De statistieken die hij kan overleggen zijn ongekend natuurlijk.”

Dat Ajax de eerste wedstrijd thuis speelt, ziet Frenkie niet als een probleem. “Eerst thuis of uit maakt niet zo veel uit, denk ik. Ook dat ging tegen Real Madrid best goed.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >