Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – PSV

We hadden hier graag geschreven dat Ajax dit weekeinde de koppositie in de eredivisie kan overnemen, maar de dingen liepen helaas anders. Desondanks wordt de wedstrijd tegen De Eindhovenaren een hele belangrijke. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Ajax - PSV.

30 maart 2019 - 13:25
AjaxPSV3
Schöne schoot Ajax vorig seizoen prachtig op een 2-0 voorsprong. © Pro Shots

Ten Hag pakte nog nooit punten tegen PSV
Het is Erik ten Hag nog nooit gelukt om als trainer een punt te pakken tegen PSV. Alle zeven onderlinge eredivisieconfrontaties waarbij hij langs de lijn stond, gingen verloren. Bij zes van de zeven verliespartijen was Ten Hag coach van FC Utrecht. Daarbij moet wel worden gezegd dat het Utrecht sowieso maar zelden lukt om te winnen van PSV, ongeacht wie er aan het roer staat.

De Ajaxtrainer won met zijn voormalig club overigens wel in het KNVB-bekertoernooi van de Eindhovenaren. In 2016 werd PSV in eigen huis met 3-1 verslagen door Utrecht. Een knappe prestatie, maar de balans van Ten Hag tegen PSV blijft vrij matig.

Fortnite als strijdplan?
Waar je aan het begin van het seizoen de basiself van PSV kon dromen, zijn er de laatste tijd vaak wijzigingen op meerdere posities. De ene keer geeft Mark van Bommel jeugdspelers als Michal Sadílek en Mohamed Ihattaren de kans, de andere keer zijn ervaren krachten als Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro aan de beurt. Het wordt dus puzzelen voor de trainer van PSV. “Puzzelen deed ik vroeger thuis ook. Groot bord en de hele familie er omheen. Ik was er soms wel goed in,” aldus Van Bommel op de persconferentie.

Over de spitspositie hoeft de Limburger niet lang te twijfelen. Luuk de Jong is vaste basisklant en tevens zeer belangrijk voor de lampenclub. Dat bleek ook eerder dit seizoen, toen PSV met De Jong als aanspeelpunt makkelijk onder de druk van Ajax uit voetbalde. Toch zal dit zondagmiddag niet het enige strijdplan zijn. “Ken je Fortnite? Daar speel je ook met meerdere wapens,” doelt de trainer op de populaire videogame. 

Titelkansen
Als Ajax mee wil blijven doen om de titel, dan moet er zondagmiddag absoluut worden gewonnen van PSV. Bij een verliespartij is de kampioenschaal heel ver weg en ook bij een gelijkspel wordt het vrij lastig om de Eindhovenaren nog te achterhalen.

Euro Club Index zocht uit wat de gevolgen van Ajax – PSV voor de titelkansen van beide ploegen zijn. Bij de percentages zijn zaken als het resterend programma meegenomen. Momenteel staat PSV er het beste voor en als de ploeg van Van Bommel minimaal een punt weet te pakken in Amsterdam, dan liggen ze op koers van voor het landskampioenschap.

Mocht Ajax zondagmiddag winnen, dan zijn de Amsterdammers juist weer favoriet voor de titel. Statistici schatten de kans dan op zo'n 61% dat Ajax aan het einde van dit seizoen met de schaal staat. Er moet dus hoe dan ook worden gewonnen.

https://twitter.com/EuroClubIndex/status/1111581212194361344

Ajax en PSV trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >