Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – Fortuna Sittard

We kunnen ons goed voorstellen dat jullie nog niet helemaal zijn bijgekomen van een heerlijk Europees avondje. Maar als de ploeg van Erik ten Hag op drie fronten wil blijven strijden, moet er ook in de competitie worden gewonnen. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Ajax - Fortuna Sittard.

09 maart 2019 - 13:31
AjaxFortuna
Ziyech tekende in de uitwedstrijd voor de 2-0. © Pro Shots

Fortuna gaat niet met knikkende knieën naar Amsterdam
“Ik heb ook als Rotterdammer zitten juichen tijdens de wedstrijd van Ajax tegen Real Madrid. Je bent een Nederlander en welke ploeg er ook speelt, je hoopt toch op een succesje,” begint Fortuna-trainer René Eijer voor de camera van 1Limburg.

Toch reizen de Fortunezen zondagmiddag niet met angst af naar Amsterdam. Ondanks dat de ploeg zag hoe Ajax afrekende met Real Madrid, zijn ze niet bang voor de Ajacieden. “We moeten niet overdrijven. Wij hebben ook kwaliteiten. We maken veel fouten, maar we creëren ook altijd kansen. Dat zal tegen Ajax niet anders zijn.”

Ook Mark Diemers genoot van de sensationele prestatie van Ajax, maar toch gelooft de middenvelder in een stunt tegen de Amsterdammers. “Ik heb heel veel respect voor de overwinning van Ajax op Real Madrid, maar wij gaan zondag proberen om onze huid zo duur mogelijk te verkopen.”

Ajax dit seizoen vaak succesvol na Europese wedstrijden
Ajax ontvangt Fortuna zondagmiddag voor de twintigste keer in de Johan Cruijff Arena. Zeventien keer trokken de Amsterdammers aan het langste eind en één keer gingen de Limburgers er met de overwinning vandoor. Het onderlinge duel eindige ook één keer in een gelijkspel.

De laatste ontmoeting in eigen huis tussen beide clubs dateert alweer uit 2001, toen Ajax met 4-0 te sterk was voor de Fortunezen. Zlatan Ibrahimović was in die wedstrijd twee keer trefzeker.

Daarnaast is Ajax dit seizoen vaak succesvol na Europese wedstrijden. De Amsterdammers wonnen de laatste zes eredivisieduels na een wedstrijd in de Champions League. Van vermoeidheid was er geen enkele keer sprake, want Ajax scoorde gemiddeld 5,5 goals per wedstrijd.

Blind benadrukt dat Ajax nog steeds niks heeft
Dat Ajax na de zege op Real Madrid nog even nageniet, is volkomen logisch, maar volgens Daley Blind blijft de spelersgroep niet hangen in die euforie. “We hebben van de overwinning op Real Madrid genoten, maar de knop moet snel om. We hebben weer een belangrijke wedstrijd voor de boeg en daar moeten we onze focus op hebben,” aldus Blind tegenover Fox Sports.

“We strijden nog op drie fronten en zeker in maart is dat iets moois, maar laten we duidelijk zijn dat we nog niks hebben. We willen aan het einde van de rit met prijzen staan, dus vanaf nu staan we weer met beide benen op de grond. Zondagmiddag moeten we ons koppie er weer bij hebben en knallen.”

Ajax en Fortuna Sittard trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >