Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in kwartfinales CL

Het ene avondje Champions League is het andere niet. Ajax plaatste zich vorige week op sublieme wijze voor de kwartfinales, om nu het inhaalduel met PEC Zwolle (2-1) slechts moeizaam in winst om te zetten. Gelukkig kunnen we vrolijk vooruitblikken op de loting.

13 maart 2019 - 22:47
mogelijkkwartcar
Gaan we doorrrr?! © Pro Shots

Het gekke van zo’n onverwachte, midweekse inhaalwedstrijd is dat je volledige schema in de war wordt geschopt. Niet alleen omdat Ajax al om 18.30 uur aftrapte, ook omdat er elders in Europa gewoon weer Europese avondjes werden afgewerkt.

Die Europese avondjes leverden vrolijke gezichten op bij FC Barcelona en Liverpool, die zich ook plaatsten voor de kwartfinales van het kampioenenbal. Er was vanavond voor de verandering eens geen sprake van een inhaalrace.

Want hoewel het verrassend is dat Ajax tot dit selecte gezelschap behoort, was het niet de enige ploeg die een achterstand ongedaan maakte. Dat deden Manchester United, FC Porto en Juventus net zo goed, ieder op hun eigen manier.

Maar het was wel Ajax dat de winnaars van de laatste drie cups, Real Madrid, wist te onttronen. De kans is daarom groot dat de komende tegenstander toch wel even de wenkbrauwen fronst, als de loting komende vrijdag een tripje naar Amsterdam oplevert.

Wat moet je allemaal weten over de loting? Nou, dat die loting dus vrijdag is. We weten even na 12.00 uur tegen wie Ajax 9/10 en 16/17 april mag aantreden. Er is sprake van een volledig vrije loting: alle clubs kunnen elkaar loten, niemand wordt beschermd en de club die als eerste uit het balletje komt, opent met een thuiswedstrijd.

Er wordt ook gelijk verder geloot, met het oog op de halve finales. We weten vrijdag dus welke winnaars van kwartfinales elkaar treffen in de halve eindstrijd. Kortom, nul gebrek aan voorpret en dankzij de winst op PEC – hoe moeizaam ook – kunnen we glimlachend de loting afwachten.

Ondanks de vrije loting is de kans op een tripje naar Engeland vrij groot. Dit omdat zich maar liefst een kwartet Engelse ploegen meldt bij de laatste acht.

Wie is jouw favoriet? Dit zijn de zeven mogelijke tegenstanders van Ajax:

  • Tottenham Hotspur
  • Manchester United
  • FC Porto
  • Manchester City
  • Juventus
  • FC Barcelona
  • Liverpool

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >