Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Wit: ‘Wij zien ook de filmpjes van de mensen op het plein’

Voor Dani de Wit was het een bijzondere avond in Madrid. De middenvelder mocht invallen in Estadio Santiago Bernabéu en stond dus als speler op het veld toen het laatste fluitsignaal klonk en er een 1-4-eindstand op het scorebord stond.

06 maart 2019 - 02:16
de-wit-12001
Invaller De Wit geeft het uitvak in Madrid een dikke tien. © Pro Shots

De spelers werden collectief gek en zochten gelijk het uitvak op, waar 3877 Ajaxsupporters volledig uit hun bol gingen. Het was De Wit allemaal niet ontgaan, zo vertelde hij in gesprek met AT5. “Het uitvak krijgt een 10!”
 
De Wit verklapte tegenover de stadszender dat de ploeg de gekte in de stad goed meekreeg en dat is natuurlijk leuk om te horen. “Wij zien ook filmpjes van mensen op het plein van mensen die staan te zingen en te springen. Daar doe je het voor, voor die mensen.”
 
De middenvelder doelde natuurlijk op de entrada, die werd georganiseerd op Puerta del Sol. Het was, zeker van boven gezien, een machtig gezicht. We zagen Ajaxsupporters zich opmaken voor een geweldige avond, al wisten we met z’n allen toen nog niet hoe mooi het allemaal zou worden.

Het is gaaf om van De Wit te horen dat spelers de magische sfeer in het centrum van Madrid hebben meebeleefd. En meebeleven deed de De Wit ook in het stadion, in eerste instantie op de bank en later op het veld als invaller voor Lasse Schöne. 
 
“Dan zie je de Ajaxsupporters 90 minuten lang losgaan in dat vak… Dat krijg je ook allemaal mee. Ik heb alleen Ajaxsupporters gehoord. Dat zegt wel genoeg.”

Sowieso was de invalbeurt wel bijzonder, al was dat vooral te danken aan Schöne. De Wit kreeg langs de lijn nog wat instructies mee en het bord met rugnummer 20 stond al klaar. Op dat moment legde de drager van dat nummer een bal klaar voor een vrije trap.

Wat Schöne toen deed is eigenlijk ongelooflijk. De Deen ramde een bal vanuit een schier onmogelijke hoek met een fraaie boog in de kruising. Het was zijn laatste wapenfeit, want De Wit loste hem af.
 
“Toen de 3-1 viel, moest ik er gelijk in. Op dat moment kwam de vrije trap en vloog de 4-1 binnen. Dat is gewoon prima natuurlijk. Dat is dan echt genieten. Bij 3-1 was het nog behoorlijk spannend geworden, maar bij 4-1 is het een tikkeltje veiliger.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >