Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen juichend op de bank voor wie? Voor Ajax Amsterdam!

Niet alleen wij keken twee weken geleden met een grote glimlach naar de verrichtingen van Ajax in Madrid (1-4), ook Jasper Cillessen stelt dat hij flink heeft staan juichen voor Ajax Amsterdam.

20 maart 2019 - 10:22
cillessen-juichen-1200
Zo ongeveer moet Cillessen thuis op de bank naar Real - Ajax hebben gekeken. © Pro Shots

Het is altijd leuk om te vernemen hoe oud-spelers van de club blij zijn als het Ajax goed gaat. Zo liet Luis Suarez al via Twitter weten nog altijd een Ajacied te zijn en ook de Ajax-equipe bij Tottenham Hotspur was onder de indruk van wat Ajax Europees klaarspeelde. Helaas steken de resultaten in de eredivisie daar wat schril bij af.

Hoe dan ook, Cillessen blijkt zijn vorige werkgever nog altijd op de voet te volgen en stelt genoten te hebben van wat hij allemaal zag gebeuren in Estadio Santiago Bernabéu. “Fantastisch, ik zat juichend op de bank, haha,” vertelt Cillessen met een vrolijk gezicht, terwijl de camera’s van Fox Sports de hele handel vastleggen.

Die blijheid had niks van doen met de rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid, zo blijkt uit de verdere woorden van Cillessen. “Ik juichte, niet omdat ik van Barcelona ben, maar puur als oud-Ajacied. Uiteindelijk ben ik als Nederlander ook trots op Ajax.”

Natuurlijk wordt Cillessen ook ditmaal gevraagd naar de overgang van Frenkie de Jong naar Camp Nou, een transfer waar de doelman desgevraagd weinig invloed op zegt te hebben gehad. “Ik heb mijn ervaringen met hem gedeeld en gezegd wat hij kan verwachten. Dat stond hem wel aan.”

Of Frenkie en Cillessen bij Barcelona samen gaan spelen is misschien nog best een terechte vraag. Het is de Nederlander nog niet gelukt om Marc-André ter Stegen onder de lat te verdrijven, maar als hij een keer aan de bak mag - bijvoorbeeld in het bekertoernooi - dan laat hij zijn klasse zien.

Maar hoe lang wil Cillessen tweede viool spelen in Spanje? Wij kunnen ons voorstellen dat er genoeg clubs zijn die in de doelman een eerste optie onder de deklat zien. Het is interessant om te volgen wat Cillessen gaat doen de komende maanden. Eerder gaf hij aan Ajax op voorhand niet uit te sluiten, mocht Andre Onana vertrekken.

“Ik wil de mensen in Amsterdam geen valse hoop geven, zo eerlijk moet ik ook zijn, maar ik zeg ook niet dat ik niet terug wil naar Ajax. Het ligt er natuurlijk ook aan wat Barcelona wil en wat er verder op mijn pad komt. Ik wil uiteraard in een topcompetitie spelen,” stelde hij eerder tegenover Ziggo Sport.

De oud-Ajaxkeeper en huidig doelman van FC Barcelona bereidt zich momenteel met het Nederlands elftal voor op de belangrijke wedstrijden tegen Wit Rusland (donderdag) en Duitsland (zondag).

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >