Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bondscoach Marokko snapt belang CL voor Ajax en Ziyech

Kijk, de bondscoach van Marokko daar heb je tenminste wat aan! Hakim Ziyech kampt met de nodige pijntjes en daarom is de keuzeheer niet van plan een beroep op hem te doen als er wordt geoefend tegen Argentinië.

26 maart 2019 - 15:07
belangclziyechcar
Zien we Ziyech zondag opnieuw lachen? © Pro Shots

Ziyech deed er zo’n twee weken geleden alles aan om fit te geraken voor het belangrijke uitduel met AZ (1-0). De spelmaker stond inderdaad op het veld, maar kon zijn stempel niet drukken en strompelde al voor rust richting de kleedkamer. Toch weer die kuit…

Begint het drukke programma zijn tol te eisen? Het zou zomaar kunnen. Ziyech miste de eerste wedstrijd van Marokko tijdens deze interlandperiode. De ‘Leeuwen van de Atlas’ plaatsten zich ook zonder zijn inbreng definitief voor de Afrika Cup van komende zomer.

Er staat nog een tweede interland voor Marokko op het programma, een oefenpotje tegen Argentinië. Ziyech pakte een paar dagen geleden het vliegtuig en voegde zich bij zijn teamgenoten, maar Hervé Renard is niet van plan hem tussen de lijnen te brengen.

“Er breekt een belangrijke periode van het seizoen aan. Ziyech speelt binnenkort met zijn club in de kwartfinales van de Champions League. We moeten ook rekening houden met de belangen van de clubs,” aldus Renard tijdens een persmoment. De topper tussen Ajax en PSV werpt ook alvast zijn schaduw vooruit.

Kijk, zo horen we het graag! We plaatsen wel een klein voorbehoud, want het is ons nog altijd niet helemaal duidelijk of Ziyech speelkaar is. Hij trainde wel mee. Een speler die niet fit is, ga je nooit opstellen tijdens een interland. Tenzij je ruzie wilt met zijn club…

Hoe dan ook, een fijn staaltje meedenken van bondscoach Renard! Laat dit gerust een voorbeeld zijn voor andere bondscoaches. Nu nog even voorzichtig omspringen met de ook niet geheel okselfrisse Noussair Mazraoui en we komen ergens.

Overigens is ook Nico Tagliafico te bewonderen in Tanger, omdat Marokko nu eenmaal toevalligerwijs oefent tegen Argentinië. Hopelijk weet ook de bondscoach van de Argentijnen dat er belangrijke weken aantreden voor Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >