Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Barça wil via samenwerking eerste optie op nieuwe Ajaxtalenten

Frenkie de Jong is al vastgelegd en het is ook geen geheim dat Matthijs de Ligt in de belangstelling staat van FC Barcelona. Toch moeten de Catalanen echt flink hun best doen om de Ajacieden binnen te halen. Barcelona vraagt zich af of dit niet anders kan.

21 maart 2019 - 11:55
barcaballoncar
Barcelona zet na Frenkie ook in op De Ligt. © Pro Shots

De kampioen van Spanje vraagt zich niet alleen af of dit anders kan, het heeft ook al nagedacht over een mogelijke oplossing om zaken in de toekomst anders aan te pakken. Het hoopt op die manier een soort eerste optie te krijgen op het overnemen van nieuwe Ajaxtalenten.

Barcelona denkt aan een samenwerking met Ajax. Samenwerkingen kun je op diverse manieren vormgeven en dit is het idee erachter: als Barcelona de eerste optie krijgt om Ajaxtalenten vast te leggen, worden er in ruil talenten naar Amsterdam gestuurd om te rijpen.

Je kunt hierbij denken aan talenten uit de opleiding van Barcelona die (nog) niet goed genoeg zijn voor het eerste elftal, maar ook aan aankopen die moeten acclimatiseren in Europa. Voorbeeldje: Barcelona wilde Davinson Sánchez vastleggen en laten groeien in Barcelona B, maar daar had de Colombiaan geen zin in. Hij ging naar Ajax en vertrok na een jaartje alweer richting Spurs.

Barcelona hoopt zo’n Sánchez in de toekomst zelf binnen te halen om hem dan eventjes te stallen in Amsterdam. Daar heeft Ajax wat aan, maar Barcelona ook, zo redeneert men aan de Ramblas. Het is niet geheel duidelijk hoe er in de Johan Cruijff Arena op dit plan wordt gereageerd. De komst van eerdere huurlingen als Isaac Cuenca en Bojan Krkic was geen succes, de transfervrije Gabri deed het wel weer aardig en Roger Garcia voegde zelfs gratis niets toe.

De geest is in ieder geval uit de fles, want er is inmiddels sprake van berichtgeving. Het plan wordt uit de doeken gedaan in de krant Sport. Overigens zijn de kranten sowieso weer druk met een Ajacied, want vandaag draait aflevering 546 rond een mogelijke overstap van De Ligt naar Barcelona.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >