Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Audio en video: schreeuw mee met het commentaar en bedank de moeders!

Het was fantastisch. Het was geweldig. Het was onvoorstelbaar. Het was alles tegelijk. Het was gewoon te veel. Ongelooflijk! We kunnen het nog steeds amper geloven. Wat is er onwijs veel gebeurd tijdens het Mirakel van Madrid. Je ontdekt telkens iets nieuws, bijvoorbeeld als je de doelpunten terugkijkt inclusief commentaar!

06 maart 2019 - 13:49
commentaarreaajacar
Wat een heerlijk kabaal, wat een geschreeuw. Fantastisch! © Pro Shots

We weten allemaal hoe het eraan toegaat op een tribune. Als Ajax scoort, dan juich je en hoef je verder niet na te denken. Gewoon schreeuwen, roepen of joelen! Lekker uit je dak gaan. Dat doet iedereen om je heen, dus wat maakt het allemaal niet? Helemaal niets!

Het wordt een ander verhaal wanneer je het commentaar verzorgt bij een wedstrijd die door een paar miljoen mensen wordt gevolgd. Dan kun je niet zomaar gaan schreeuwen. Of toch wel? Voor mannetjes van de radio gelden andere regels, Sierd de Vos heeft zelfs zijn eigen wetten!

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1103028388669865986

Zo kan het gebeuren dat wij met een brok in onze keel zitten te kijken en luisteren naar doelpunten die we allang kunnen dromen. Bizar toch? Het was dan ook een bizarre avond! We zijn er nog altijd ondersteboven van. Wanneer we weer met beide benen op de grond staan? Werkelijk waar geen idee!

De mooiste omlijsting wordt, naar onze bescheiden mening, verzorgd door Sierd de Vos bij de 0-2 en de 0-3. “Neres, Neres, Neres, Neres! We danken je moeder en die van Ziyech ook... die jullie gebaard heeft!” Afijn, misschien moet je het gewoon maar even terugluisteren. Dan klinkt het alweer stukken logischer dan wanneer je het uitgeschreven ziet staan.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1103044527022112769

Het derde doelpunt is wat dat betreft stukken onschuldiger. “GOAAALLLLLLLL, GOAALLLLL, GOAAALLL,” horen we roepen. Ben jij opgestaan, heb jij het glas neergezet? We kunnen ons best voorstellen dat het moeilijk was om je in te houden!

Als je benieuwd bent naar een volledige montage van het verslag van Real Madrid – Ajax op de radio, klik dan hier. We kunnen alvast beloven dat het drie zeer gewaardeerde minuten van je leven worden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >