Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arena Boulevard verandert mogelijk in Johan Cruijff Boulevard

Het is alweer drie jaar geleden dat Johan Cruijff kwam te overlijden en het stadion is nu naar hem vernoemd. Maar de Johan Cruijff Arena ligt nog wel aan de Arena Boulevard. Kan dit niet anders? Dat is een goede vraag. Er is inmiddels een onderzoek gestart.

25 maart 2019 - 11:22
naamboulevardcar
Straks vanaf de JC Boulevard de JC Arena binnen? © Ajax Life

De naamswijziging werd begin dit seizoen dan eindelijk officieel, al werd het stadion in de volksmond al veel langer Johan Cruijff Arena genoemd. Alleen is de officiële locatie van het stadion nog altijd de Arena Boulevard.

Hoe lang blijft dit nog het geval? Dat is een goede vraag. Een vraag waarop momenteel geen antwoord is, omdat wordt onderzocht of het mogelijk is om de naam te wijzigen. Om precies te zijn, wordt momenteel een draagvlakonderzoek gehouden. Dit bericht AT5.

De uitkomst van dit draagvlakonderzoek is belangrijk, net als de adviezen van de Commissie Naamgeving Openbare Ruimten en het bestuur van Stadsdeel Zuidoost. Wanneer blijkt dat er voldoende draagvlak is, kan het college van burgemeester en wethouders de naamswijziging vervolgens aanvragen.

Het zou mooi zijn als de Johan Cruijff Arena inderdaad als officieel adres de Johan Cruijff Boulevard krijgt. Er wordt al langer gezocht naar locaties in de stad om te vernoemen naar Cruijff, maar een voorstel het Stadionplein om te dopen haalde het niet.

Het voorstel om het Stadionplein van naam te laten veranderen, leverde flink wat gedoe op. Hopelijk blijft dat gedoe nu achterwege en verloopt dit alles wat soepeler. Al is het maar omdat er stiekem amper iets hoeft te worden veranderd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >