Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil Johnsen betrekken in Pierie-deal

Hij zat al op de tribune als toeschouwer bij Ajax - Real Madrid, maar als het aan Ajax ligt draagt Kik Pierie volgend seizoen ook het shirt van Ajax. De Telegraaf weet dat Ajax zich officieel voor de verdediger heeft gemeld in Friesland.

27 maart 2019 - 07:22
pierie-1200
Pierie deed Ajax eerder dit seizoen flink pijn door de 4-4 in Amsterdam te maken. © Pro Shots

Marc Overmars is een druk man. De directeur spelerszaken heeft te maken met tal van clubs die aan spelers van Ajax trekken en tegelijkertijd moet hij ervoor zorgen dat alle gaten die gaan vallen, worden gevuld.
 
Matthijs de Ligt zal een van de spelers zijn die komende zomer de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich sluit. In de Telegraaf lezen we dat Ajax de achttienjarige en 1 meter 83 lange Pierie komende zomer graag overneemt van Heerenveen, om de Amsterdamse defensie te versterken.
 
Via het eigen clubkanaal liet Overmars vrijdag al weten dat hij zeker ook binnen Nederland kijkt naar opties om de selectie van Ajax op orde te houden. In dat kader is het zeker niet gek dat Ajax zijn oog laat vallen op Pierie.
 
Het contract van de linksbenige Pierie in het Abe Lenstra Stadion loopt tot de zomer van 2020 en als Heerenveen nog wat aan zijn pareltje wil verdienen, dan lijkt een verkoop komende zomer een logische stap.
 
Ook lezen we dat huurling Dennis Johnsen wat Ajax betreft in Friesland mag blijven. In Amsterdam lijken ze definitief uitgekeken op de Noorse aanvaller en hem betrekken in een eventuele Pierie-deal zou voor beide partijen een aardige oplossing zijn.
 
Bij Ajax werd Perr Schuurs eerder gezien als de gedroomde opvolger van De Ligt, maar het lijkt echter een beetje de vraag of Schuurs het gevraagde niveau bij Ajax kan aantikken. Ondertussen werd ook Lisandro Magallán na veel gedoe binnengehaald, maar van hem is het natuurlijk nog te vroeg om te zeggen of hij het Ajaxspelletje onder de knie krijgt.
 
De in het Amerikaanse Boston geboren Pierie debuteerde op 17 mei 2017 in het betaalde voetbal. Bij Heerenveen werd hij al snel een vaste waarde en kwam vorig seizoen tot 33 wedstrijden in de eredivisie. Deze voetbaljaargang staat de teller op 23.
 
Eerder dit seizoen deed Pierie Ajax overigens flink pijn door in blessuretijd de 4-4 achter Andre Onana te werken. Het leverde Ajax pijnlijk puntenverlies op in de strijd om de landstitel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >