Nieuws

Ajax Vrouwen stijgt op ranglijst na thuiszege op FC Twente

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de race om het landskampioenschap. De dames versloegen FC Twente in eigen huis met 2-0 en daarmee werden de Tukkers op de ranglijst gepasseerd.

23 maart 2019 - 10:05
AjaxVrouwenTwente
Lewerissa tekende voor de openingstreffer. © Ajax Images

De ploeg van Benno Nihom had het lastig in de eerste helft. Ajax Vrouwen wist maar weinig gevaar te stichten en Twente voetbalde vooral op de helft van de Amsterdames. De uitploeg kwam dan ook tot meerdere kansen, maar deze werden gekeerd door Lize Kop.

Een paar minuten voor het rustsignaal zette Ajax Vrouwen eindelijk wat meer pressie op de Enschedese verdediging. Het druk zetten leidde gelijk tot een schot van Ellen Jansen, maar haar inzet was een prooi voor de keepster van Twente.

Vanity Lewerissa was na rust dichtbij de openingstreffer voor Ajax Vrouwen, maar de aanvalster zag haar poging op de paal belanden. Tien minuten later wist ze wel het net te vinden, toen ze vanuit een corner raak schoot.

Niet veel later tilde Marjolijn van den Bighelaar de marge naar twee. De middenveldster wist haar voet tegen een indraaiende vrije trap te zetten en zo konden de dames voor de tweede keer die avond juichen. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar.

Door de overwinning op Twente klimt Ajax Vrouwen naar de tweede plek in de kampioenspoule. De dames staan nu één punt achter op koploper PSV. Volgende week vrijdag kunnen de Amsterdames aan kop komen, maar dan moet er thuis wel worden gewonnen van PEC Zwolle.