Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen speelt doelpuntloos gelijk tegen PEC Zwolle

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond in eigen huis gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Beide ploegen wisten niet tot scoren te komen en dus eindigde het duel in 0-0. Een flinke domper, want de dames lieten daarmee de kans op de koppositie in de kampioenspoule liggen.

30 maart 2019 - 10:56
AjaPECVr
De dames lopen schade op in de strijd om de landstitel. © Ajax Images

Ajax Vrouwen had het lastig in de eerste helft. PEC Zwolle durfde risico te nemen en werd daardoor een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de Amsterdames. Lize Kop stond echter goed op te letten en voorkwam daarmee een achterstand.

Het lukte de regerend landskampioen pas na rust om zelf ook kansen te creëren. Lucie Akkerman was dichtbij de openingstreffer, maar wist de bal niet in het doel te krijgen. Ook Vanity Lewerissa had kunnen scoren, maar haar inzet werd gekeerd door de Zwolse keepster.

Het zat ook niet echt mee bij de dames, want waar de bal eigenlijk op de stip had gemoeten, werd er gewoon door gevoetbald. PEC maakte hands in het eigen strafschopgebied, maar de protesten van de Ajaxspeelsters werden door de scheidsrechter weggewuifd.

In de eindfase probeerde Ajax Vrouwen een slotoffensief te forceren door aanvallend te wisselen. De druk werd wel opgevoerd, maar er werd niet meer gescoord. Zo eindigde het duel in een teleurstellend en doelpuntloos gelijkspel.

Ajax Vrouwen laat daarmee de kans op de koppositie in de kampioenspoule liggen. Concurrent FC Twente wist wel te winnen, waardoor de club uit Enschede de eerste plaats bezet. De dames vliegen nu eerst uit voor interlands, waarna de competitie op vrijdag 19 april weer wordt hervat. Dan staat de belangrijke uitwedstrijd tegen PSV op het programma.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >