Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen grijpt naast koppositie in kampioenspoule

Oei, de Ajax Vrouwen konden dinsdagavond de koppositie in de kampioenspoule pakken, maar daar was wel een overwinning op ADO Den Haag voor nodig. Dat lukte net niet. In Den Haag prikte de thuisploeg vlak voor tijd raak, waardoor een 2-2-eindstand op het scorebord kwam te staan.

20 maart 2019 - 09:52
aja-ado-1200
Lang ging Ajax aan de leiding, maar ADO snoepte toch punten af. © Ajax Images

Een vrij duur gelijkspel voor de ploeg van Benno Nihom. Door het gelijkspel bij FC Twente - PSV (1-1) was een overwinning in de Hofstad genoeg om de leiding in de zogeheten kampioenspoule te grijpen. Puntenverlies leek allemaal totaal niet nodig, want het lukte de speelsters van Ajax om nog voor rust op 0-2 te komen via treffers van Ellen Jansen en Soraya Verhoeve.

Twee doelpunten verschil dus, maar het was niet genoeg. De twee doelpunten van de Haagse vrouwen vielen op vervelende momenten: Pia Rijsdijk verraste doelvrouw Lize Kop een schamel minuutje voor rust met een afstandsschot. Om even een cliché van stal te halen: dan ga je toch net even anders de kleedkamer in.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niet zo veel, behalve dan dat de doorgebroken Eshly Bakker werd neergehaald, waardoor ADO met tien speelsters door moest. Je zou denken dat er dan weinig meer aan de hand is, maar zes minuten voor tijd was daar dan toch de dure gelijkmaker van ADO.

Een parallel met de mannenploeg is daarmee te trekken. Net als je goede zaken kunt doen, dan verspeel je punten... Wat een mooie avond leek te worden, eindigde daarmee toch in een ietwat bittere teleurstelling.

Liza van der Most speelde haar 167e wedstrijd in het rood-wit en mag zich daarmee recordhoudster noemen. Geen enkele vrouw kwam tot zo veel duels voor de vrouwenploeg. Een hoogtepunt dat uiteraard een mooiere uitslag had verdiend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >