Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax vliegt thuisduel met PSV aan als Europese wedstrijd

Het is erop of eronder zondag om 16.45 uur in de Johan Cruijff Arena. Ajax zal vanaf de aftrap alles moeten geven om PSV te verslaan. Winst is het enige dat telt in de topper en precies daarom is Erik ten Hag van plan om de voorbereiding ‘Europees’ aan te pakken.

28 maart 2019 - 11:25
aanvliegenajapsvcar
De Aajcieden moeten zich optimaal voorbereiden op de topper. © Pro Shots

De beste prestaties zette Ajax dit seizoen neer op Europese avondjes. Wat dat betreft is het alvast een goed teken dat er zondag zo laat mogelijk wordt afgetrapt. Maar naast de tijd van aftrappen wijkt ook de voorbereiding op Europese wedstrijden af.

Zo trekken de Ajacieden zich op de wedstrijddag terug in een hotel, om vervolgens per bus naar de Johan Cruijff Arena te rijden en de wedstrijd te spelen. Bij een uitduel komt hier ook nog een vliegreis bij. Het Algemeen Dagblad meldt dat dit beproefde recept komend weekeinde wordt herhaald.

Er staat zaterdag eerst een laatste training op het programma, waarbij op De Toekomst zelfs publiek welkom is, en vervolgens is zondag de dag der dagen. De dag waarop het moet gebeuren. Omdat er deze week volop interlands zijn gespeeld, is er Ten Hag veel aan gelegen om zijn spelers in korte tijd weer bij de les te krijgen.

Daarom heeft de trainer ervoor gekozen om zich met zijn ploeg terug te trekken in een hotel, net als tijdens de tot dusver zeer succesvolle Europese campagne. En net als rond de KNVB-bekerwedstrijd met Feyenoord. Na de vernedering in de eredivisie (6-2) stelde Ajax in het bekertoernooi, na een paar uurtjes hotel, duidelijk orde op zaken: 0-3.

“Op zaterdagavond al trekken selectie en staf zich terug in een hotel om zich optimaal voor te bereiden. Om iedereen na een interlandweek, waarbij iedereen uitvloog binnen Europa, dicht bij elkaar te hebben in voorbereiding op de clash tegen PSV,” lezen we in het AD.

Laten we hopen dat dit helpt om het verschil te maken, want ook na de uitwedstrijd tegen PSV (3-0) staat er nog een rekeningetje open. En laten we ook hopen dat deze aanpak Ajax helpt om te achterhalen waarom er soms even onbegrijpelijke als teleurstellende resultaten worden geboekt. Mede daardoor zal het verschil in het gunstigste geval altijd twee punten blijven.

Zit het dan toch deels tussen de oren? Wie weet volgt zondag een antwoord.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >