Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax uiteraard in uitverkochte JC Arena tegen Juventus!

Deze aankondiging zal je niet verbazen: Ajax speelt in een uitverkochte Johan Cruijff Arena tegen Juventus! Er is geen kaartje meer te krijgen voor het duel dat woensdag 10 april wordt gespeeld. De laatste kaartjes waren binnen de kortste keren verkocht.

26 maart 2019 - 11:28
juvevolcar
Hopelijk wordt het ook bij de laatste acht een mooi Europees avondje! © De Brouwer

Wees maar blij als je een kaartje hebt weten te bemachtigen voor Ajax - Juventus, want de kaartjes waren gewild. Zeer gewild. Heel erg gewild! Binnen een paar minuten waren de laatste beschikbare kaartjes verkocht aan leden van de Supportersvereniging Ajax.

Dit betekent dat Ajax het voor volle tribunes opneemt tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League. En dat is uiteraard geen grote verrassing. Er zijn een kleine 55.000 Ajacieden van de partij, maar het stadion had natuurlijk wel drie keer gevuld kunnen worden.

Dit zorgt links en rechts ook voor chagrijn en teleurstelling, omdat het niet iedereen is gelukt om een kaartje te kopen. Het selecteren van een tribunedeel lukte al bij lang niet iedereen. Je hoefde ook maar een fractie van een seconde te laat een optie te selecteren of er was weer een kaartje verkocht.

Het duurde uiteindelijk toch nog veertig minuten voordat het bordje ‘uitverkocht’ aan de deur werd gehangen. Dit heeft alles te maken met het mislukken van betalingen of het verlopen van reserveringen in winkelmandjes, waardoor er toch weer enkele kaartjes beschikbaar kwamen.

Hoe dan ook, de JC Arena is gevuld en nu gaat het grote aftellen beginnen naar het moment waarop Ajax daadwerkelijk aantreedt bij de beste acht van Europa. Wie weet komen er in de tussentijd wat kaarten terug die nu zijn gereserveerd voor de Uefa, maar we kunnen dit op geen enkele manier garanderen.

De Uefa-kaartjes kwamen vorige keren later alsnog in de verkoop, maar we zitten in een fase van de Champions League waarin reserveringen zomaar definitief kunnen worden. Juventus is één van de kandidaten voor de eindzege, Cristiano Ronaldo is van de partij en zo kun je meer redenen bedenken om plaats te nemen op een gereserveerde stoel.

Ondanks de volle JC Arena blijft de vraag naar kaartjes onverminderd groot. Het doet een beetje pijn om te zien dat Ajaxsupporters die wel een kaartje hebben bemachtigd advertenties plaatsen op Marktplaats en hun stoeltje tegen een hoge prijs te koop aanbieden. Dit alles zogenaamd ‘wegens vakantie’. Ga jullie schamen, echt waar.

Als je geen kaartjes hebt en Marktplaats afspeurt in de hoop alsnog van de partij te zijn, wees dan wel gewaarschuwd. Er zijn in aanloop naar Ajax - Real Madrid ook 21 nepfans ontmaskerd. Doorverkopen is strafbaar en als Ajax merkt dat kaartjes voor veel te veel geld onderhands worden doorverkocht, gaat de club over tot blokkeren. Als koper heb je dan net zo goed een probleem, omdat je dan een geblokkeerd kaartje hebt.

Pas ook op als je je wendt tot malafide ticketbureaus, want je zult niet de eerste zijn bij wie het poortje rood blijft. Het kan dan zomaar zijn dat je veel geld betaalt en alsnog buiten staat. Dan ben je een paar honderd euro lichter en heb je nog steeds niets…

Tenslotte krijgen we vragen over een tweede viewing party in de Ziggo Dome, maar die lijkt er niet te komen. Dit heeft alles te maken met een concert van UB40 op de avond van de wedstrijd, waardoor na het inplannen van Ajax - Juve direct een streep kon door dit plan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >