Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax staat in kwartfinales Champions League tegenover Juventus

Ajax wacht een zware uitdaging in de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag neemt het op tegen Juventus. Juve is dit seizoen misschien wel de grote favoriet voor de eindzege, dankzij de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo.

15 maart 2019 - 12:19
lotingkwartcar
Valt er in de kwartfinales opnieuw iets te vieren? © Pro Shots

Als je kijkt naar de mogelijke tegenstanders, stond Juve bij zo’n beetje alle Ajacieden onderaan het lijstje van mogelijke tegenstanders. Dit vanwege de kracht van de ploeg, ene Ronaldo staat er in de spits, en ook supportertechnisch is het niet zo heel leuk.

Voor de thuiswedstrijd, waarmee wordt geopend, doet dit natuurlijk een stuk minder ter zake. Ajax speelt woensdag 10 april voor eigen publiek, de return in Turijn volgt een week later op woensdag 16e. Beide keren wordt om 21.00 uur afgetrapt.

Zowel Ajax als Juve ontketende tijdens de return in de achtste finales een inhaalrace. Ajax beleefde een magistrale avond in Madrid, waarop met 1-4 werd gewonnen van Real Madrid. Juve ging juist onderuit in Madrid, met 2-0 tegen Atletico, maar zette dit recht in de return door met 3-0 te winnen.

We verwachten spoedig meer informatie over de definitieve speeldata. De route voor het vervolg van het toernooi is wel al bekend, want er werd direct geloot voor de halve finales. De winnaar van Ajax - Juve neemt het op tegen de winnaar van Tottenham Hotspur versus Manchester City.

Dit klinkt natuurlijk als verre toekomstmuziek en Ajax moet eerst maar eens zorgen dat het Juve uitschakelt, maar het is goed om te weten hoe het daarna eventueel verder gaat. We durven het bijna niet, maar als je nog verder vooruit kijkt, komt de thuisspelende ploeg in de finale uit deze kant van het schema.

Maar goed, eerst Juventus maar eens uitschakelen. Dat wordt nog een hele klus, ook al is Ajax op basis van het verleden succesvoller in het hoogste Europese clubtoernooi. De Ajacieden wonnen vier cups met de grote oren, waaronder die van 1973 na een directe confrontatie, Juventus heeft er twee. Maar het heeft nu Ronaldo...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >