Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax slaagt erin Onana jaartje extra te behouden voor de club

We zaten te wachten op nieuws over de ene keeper, maar er kwam nieuws los over de andere keeper. En wat een nieuws! Het is Ajax gelukt om het contract van Andre Onana te verlengen, wat indirect betekent dat de doelman voorlopig ‘nee’ verkoopt aan FC Barcelona.

28 maart 2019 - 16:51
onana-2022-1200
Yes! Goed nieuws! Onana blijft nog even in Amsterdam! © Pro Shots

De gemiddelde contractspeler van Ajax staat er uitstekend op bij de Europese top en links en rechts wordt aan spelers getrokken. Soms lees je een loos gerucht, soms speelt er echt iets. En het leek er sterk op dat Barcelona jacht maakte op Onana.

Onana was in beeld als opvolger van Jasper Cillessen, die deze zomer misschien wel vertrekt uit Catalonië. Barcelona kent Onana natuurlijk nog, want de Kameroener maakte enige jaren deel uit van de jeugdopleiding.

Ajax plukte Onana weg na een uitstekend optreden tijdens de ‘baby-‘Champions League’ en die zet bleek net zo uitstekend: Onana volgde Cillessen op als eerste keeper en stond onder de lat terwijl Ajax twee keer op succesvolle Europese tienertoer ging.

Helaas wacht Onana in nationaal opzicht nog altijd op zijn eerste prijs. Met de KNVB-bekerfinale op komst, zit de langste wachttijd er hopelijk op. En wie weet lukt het nog om kampioen te worden. Anders volgt er voor de keeper volgend seizoen een nieuwe kans.

Daar heeft het tenminste alle schijn van, want we wachten alleen nog op officieel bericht van Ajax over de contractverlenging van Onana. De pas 22-jarige sluitpost is van mening dat een extra jaartje Ajax een prima zaak is voor zijn ontwikkeling.

In ruil voor het opwaarderen van zijn contract doet Onana namelijk de belofte om deze zomer niet te vertrekken uit de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >