Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax O19 in Lyon niet genekt vanaf middenlijn, wel na penalty’s

Het is Ajax onder 19 niet gelukt om in navolging van het eerste elftal de Europese kwartfinales te halen. Daar zal Issam el Maach wellicht het meest van balen, want hij keepte een puike pot. Maar hij had geen antwoord op een inzet vanaf de middenlijn en moest zich definitief gewonnen geven tijdens de lange en spannende penaltyreeks (6-5).

12 maart 2019 - 18:14
maachlyoncar
El Maach keepte goed, maar kon niet alle ballen redden... © Pro Shots

Balverlies van Enric Llanssana kwam Ajax onder 19 in de 54ste minuut duur te staan. Het hele team stond gepositioneerd om in de aanval te gaan, maar de bal werd verspeeld en nog voordat de Ajaxtalenten aan verdedigen konden denken, was het al raak...

Een wonderschone trap van Hamza Rafia leek lange tijd genoeg voor de winst, want hier had zelfs El Maach geen antwoord op. Het lullige is dat je in het filmpje een keeper te ver voor zijn doel ziet staan, maar daarmee doe je zijn goede optreden te kort. Wat begin je hiertegen? Het was fenomenaal. De rake trap vanaf de middenlijn vormde echter niet de beslissing. Althans, nog niet.

Nog afgezien van de sensationele goal kon je het eigenlijk niet onterecht noemen dat Lyon zich kwalificeerde voor de laatste acht van de Youth League, ook al viel de echte beslissing pas vanaf elf meter. De sterke Franse ploeg stapelde kans op kans. El Maach leek al diverse keren geklopt, maar wist telkens een handje tegen de bal te krijgen.

https://twitter.com/FB_WHISPERS/status/1105502685736898561

De doelman moest zich na twintig minuten spelen echter ook al een keertje gewonnen geven. Het was toen Lenny Pinto die de bal na hevige druk van Lyon achter El Maach wist te krijgen. De voorsprong van Ajax onder 19, al snel verkregen via Brian Brobbey, was daarmee ongedaan gemaakt.

Wie eerlijk is, moet concluderen dat Ajax onder 19 gewoon tekort kwam tegen Lyon. De ploeg van John Heitinga kwam niet toe aan het spelen van zijn eigen spelletje en moest vaker achteruit dan gewenst. Veel vaker. Een slotoffensiefje zorgde nog eventjes voor hoop – Ché Nunnely bediende Brobbey met de hak waarna de 2-2 viel – maar dit was slechts uitstel van executie.

Omdat in de Youth League de beslissingen tijdens de knockout-fase al na één wedstrijd vallen, werd er geen return gespeeld. In plaats daarvan was het tijd voor penalty’s. Lyon nam zijn strafschoppen tijdens de lange reeks van zestien stuks ook niet feilloos, maar namens Ajax onder 19 gingen Sergiño Dest, Nunneley en jonkie Dillion Hoogerwerf in de fout. Die drie missers waren te veel gevraagd voor El Maach...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >