Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax mag best een telefoontje wagen bij Cillessen

Het is niet gezegd dat het gebeurt... Maar stel Ajax zit omhoog en is op zoek naar een nieuwe keeper, dan mag het best een telefoontje plegen naar Jasper Cillessen. Zoiets verzinnen wij niet, Cillessen zegt het zelf. Al voegt hij eraan toe geen garanties te geven.

03 maart 2019 - 16:34
cillessenbellencar
De vraag is of Cillessen zo reageert als Ajax belt. © Pro Shots

De nu 29-jarige Cillessen vertrok in de zomer van 2016 bij Ajax. Hij won, na het betrachten van het nodige geduld, de concurrentiestrijd van Kenneth Vermeer, werd in totaal drie keer kampioen en besloot een nieuw avontuur aan te gaan als tweede doelman van FC Barcelona.

Het is Cillessen nog niet gelukt om Marc-André ter Stegen onder de lat te verdrijven, maar als hij een keer aan de bak mag – bijvoorbeeld in het bekertoernooi – dan laat Cillessen zijn klasse zien. Bij het Nederlands elftal is hij inmiddels verzekerd van de status van nummer één. En terecht.

Cillessen blijft natuurlijk niet eeuwige tweede doelman bij Barcelona en hij heeft de clubs vast voor het uitkiezen als hij besluit te vertrekken, maar een terugkeer bij Ajax lijkt hem (op termijn) helemaal geen gek idee, zo blijkt tijdens een vraaggesprek met Ziggo Sport.

“Ik voetbal niet voor het geld, het sportieve is het belangrijkst. Ik zeg sowieso niet per definitie 'nee'. We zullen zien wat er komt en dan moet ik een afweging maken,” aldus Cillessen met het vizier gericht op zijn toekomst.

“Ik wil de mensen in Amsterdam geen valse hoop geven, zo eerlijk moet ik ook zijn, maar ik zeg ook niet dat ik niet terug wil naar Ajax. Het ligt er natuurlijk ook aan wat Barcelona wil en wat er verder op mijn pad komt. Ik wil natuurlijk in een topcompetitie spelen,” vervolgt hij.

“Dat kan wellicht elders in Spanje, maar ook in Duitsland of Engeland. Ajax doet het fantastisch in de Champions League dit seizoen, dus het is – zoals ik altijd al heb gezegd – zeker geen straf om bij Ajax te spelen. Hopelijk maakt Ajax het dinsdag af tegen Real Madrid.”

De eredivisie lijkt dus niet direct die topcompetitie, al levert Nederland nog altijd genoeg spelers aan de diverse grote voetballanden. Wie weet maakt Andre Onana komende zomer wel de sprong. Onana is bij Ajax de opvolger van Cillessen en wordt nu gelinkt aan Barcelona om Cillessen opnieuw op te volgen.

Dit hangt natuurlijk nog van een heleboel zaken af, maar feit is wel dat Onana actief was in de jeugdopleiding van Barcelona en lange tijd als droom had om in Camp Nou onder de lat te mogen staan. Via een omweg kan die droom alsnog werkelijkheid worden. De vraag is of Onana het er eventueel voor over heeft om een tijdje te banken. En welke andere clubs met hem flirten...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >