Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax lijkt beet te hebben bij Roemeens international Marin

Doet de naam Razvan Marin jullie een belletje rinkelen? Ajax kwam de 22-jarige Roemeen dit seizoen tegen tijdens de dubbele confrontatie met Standard Luik. Naar verluidt speelt diezelfde Marin volgend seizoen bij Ajax.

26 maart 2019 - 09:02
marin-1200
Wordt Marin, hier in duel met Tagliafico, de vijfde Roemeen in dienst van Ajax? © Pro Shots

De international, die al geruime tijd bij Ajax op de lijstjes stond, zou voor een bedrag van zo’n twaalf miljoen euro overkomen van de Belgische topclub. In de Johan Cruijff Arena ligt een vijfjarig contract voor hem klaar. Marin werd dit jaar uitgeroepen tot Roemeens speler van het jaar. 

De potentiële aanwinst wil zelf een transfer nog niet bevestigen. “Ik weet van niets. Op dit moment focus ik mij op het duel van Roemenië met de Faeröer Eilanden,” stelde Marin tegenover Digisport. Het lijkt sterk dat de middenvelder van niks weet, maar zo gaan die dingen.

Volgens Voetbal International volgt Ajax de middenvelder al langere tijd, waarbij zowel de scouting als de technische staf, inclusief Erik ten Hag, al meerdere keren positief oordeelde over een eventuele komst van Marin. Versterkingen zijn sowieso noodzakelijk, want het wordt voor Ajax een enorme klus om de selectie komend seizoen op peil te houden.

Daarom speelt Marc Overmars al voor een deel in op de leegloop die na dit seizoen gaat ontstaan bij Ajax. De directeur spelerszaken stelt op zijn beurt dat er waarschijnlijk niet meer dan vijf spelers vertrekken, maar als die spelers luisteren naar de namen De Jong, De Ligt, Ziyech, Onana en Tagliafico, dan doet Ajax een aardig jasje uit.

Hoe dan ook, Marin maakte twee jaar geleden de overstap van FC Viitorul Constanta naar Standard Luik en groeide daar uit tot een zeer gewaardeerde speler, die bekend staat om zijn loopvermogen, dynamiek en sterke trap.

Her en der lezen we dat Marin de vervanger moet worden van Frenkie de Jong, al is wel even afwachten in hoeverre dat precies de bedoeling is. Op het oog lijkt Frenkie namelijk een compleet andere speler.

Marin zou de vijfde Roemeen in dienst van Ajax 1 worden. Bogdan Lobont, Cristian Chivu, George Ogararu en Nicolae Mitea gingen hem voor. Marin maakte dit seizoen vijf treffers voor Standard en leverde eenzelfde aantal assists af. Hij had hier 37 duels voor nodig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >