Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax dendert door tegen Fortuna en dit viel ons allemaal op!

Ajax heeft een schitterende voetbalweek afgesloten met een overtuigende zege op Fortuna Sittard. De ploeg kwam geen moment in gevaar en pakte dankzij twee treffers van zowel Dusan Tadic als David Neres de volle buit: 4-0. Deze zaken vielen ons op.

10 maart 2019 - 18:38
ajaforverslag1200
Neres viert zijn uitverkiezing bij Brazilië met twee treffers. © Pro Shots

Gretig na midweeks Europacupavontuur
Voor de wedstrijd liet Erik ten Hag al optekenen dat zijn spelers de Champions League ‘moesten begraven’ tegen Fortuna Sittard. Dat lukte de ploeg meer dan behoorlijk. Het elftal domineerde, kwam achterin amper in gevaar en hoefde niet tot het gaatje te gaan om de drie punten in Amsterdam te houden.

Van de inmiddels twaalf duels die Ajax dit lange seizoen speelde na een midweeks Europees avontuur won de ploeg van Ten Hag er inmiddels tien. Dat is knap. Alleen in het begin van het seizoen ging het fout na Standard Luik-uit (1-1 tegen Heracles) en AEK Athene-thuis (3-0-verlies bij PSV).

Kwinkslag naar Madrid
Tot en met de dag van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard verschenen er toffe filmpjes online. Je krijgt er als Ajacied niet genoeg van. Geen wonder dat gedurende de wedstrijd op de geschikte momenten een kwinkslag naar Madrid-uit kon worden gemaakt. Dat gebeurde als eerste bij invaller Schöne die een vrije trap mocht nemen op zo’n beetje dezelfde plek van waar hij doelman Courtois verschalkte. De vergelijking drong zich op.

Het geroezemoes en gejoel in de Johan Cruijff Arena voorafgaand aan de vrije trap onderstreepte dat. De Deen deed overigens sympathiek mee en schoot ook deze vrije trap goed op doel. Doelman Koselev had zich echter beter gepositioneerd dan zijn Belgische collega in Spanje. Het tweede moment voltrok zich een tiental minuten later toen Donny van de Beek bij een mooie aanval ‘een Tadic’je deed’. De mooie pirouette resulteerde echter niet in een treffer.

Tadic trefzeker vanaf de vleugel
Dusan Tadic speelde uit tegen Feyenoord (beker) en Real Madrid als valse spits. Tegen Fortuna Sittard koos Erik ten Hag echter weer voor Kasper Dolberg, zoals de oefenmeester dat eerder ook deed in Den Haag en de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Het meest ideale scenario na een zware Europese uitwedstrijd voltrok zich dankzij alert loopwerk van de Serviër. Tadic anticipeerde goed op verkeerd verdedigen van Fortunaverdediger Pinto en schoot de bal al na vier minuten gecontroleerd en overtuigend in de bovenhoek. In de slotfase tekende de aanvaller voor zijn tweede treffer van de middag toen de niet zelfzuchtige Dolberg zijn ploeggenoot de bal op een presenteerblaadje gaf. Met de twee treffers van David Neres daartussen deed Ajax ook met betrekking op het doelsaldo weer goede zaken ten opzichte van de concurrentie.

Veel lege stoeltjes ondanks Real-uit
Ajax - Fortuna Sittard was bij uitstek de wedstrijd waar je als seizoenkaarthouder of koper van een los kaartje de helden van Madrid persoonlijk kon bedanken voor die memorabele avond in Madrid. Natuurlijk zijn er altijd onvoorziene omstandigheden waardoor je als welwillende Ajaxsupporter niet naar je club kunt, maar dan nog waren er erg veel lege stoeltjes zichtbaar, terwijl het duel op papier was uitverkocht.

Uitvak juicht voor Perr
Perr Schuurs verruilde Fortuna Sittard afgelopen zomer voor Ajax en staat er bij de aanhang van de Limburgers nog steeds goed op. Waar de meeste Ajacieden bij het voorlezen van de opstelling op een fluitconcertje konden rekenen, kreeg de aanvoerder die Fortuna vorig seizoen naar de eredivisie dirigeerde een warm en respectvol applaus vanuit het met 635 fans goedgevulde bezoekersvak.

Lasse ingelijst
Natuurlijk was de rake vrije trap van Lasse Schöne tegen Real Madrid er al een om in te lijsten, maar zoals algemeen directeur Edwin van der Sar terecht na de warming-up stelde: Lasse is meer dan de man van de vrije trap in Madrid. De Deen speelde tot op heden 271 wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht en loste zo recentelijk zijn landgenoot Søren Lerby af als buitenlander met de meeste wedstrijden in Ajax 1. Voor Ajax reden genoeg om Schöne voor de aftrap een levensgroot ingelijst zelfportret te overhandigen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >