Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden in Oranje beleven prima start kwalificatiereeks EK 2020

Het Nederlands elftal is de kwalificatiereeks richting het Europees Kampioenschap van 2020 uitstekend begonnen door het zwakke Wit-Rusland met 4-0 aan de kant te zetten.

21 maart 2019 - 22:34
frenkie-oranje-12001
De Wit-Russen weten nu ook dat een dribbelende Frenkie lastig is af te stoppen. © Pro Shots

Oranje beleefde sowieso een droomstart en daar mocht het Igor Sjitov voor bedanken. De rechtsachter speelde precies vijftig seconden na het eerste fluitsignaal de bal veel te kort terug op zijn doelman. Memphis doorzag wat er ging gebeuren, onderschepte de bal en prikte met buitenkantje rechts goed raak.
 
Een lekker begin dus voor de jarige bondscoach Ronald Koeman, die in zijn startopstelling plekjes had gereserveerd voor een drietal Ajacieden: Daley Blind, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Daarmee was Ajax prima vertegenwoordigd in De Kuip, waar Donny van de Beek negentig minuten vanaf de bank toekeek.
 
Na twintig minuten verdubbelde Oranje de score. Dit keer was Memphis – die er duidelijk zin in had – aangever. Met een handig hakballetje bediende hij Georgino Wijnaldum, die simpel van dichtbij raak kon mikken. Na de 2-0 nam Oranje duidelijk gas terug en haalde het vrij eenvoudig zonder kleerscheuren de rust.
 
Al vrij snel na de pauze liet Memphis het publiek in De Kuip wederom opveren door een toegekende penalty loepzuiver binnen te knallen. De score liep zo vrij gemakkelijk op.
 
Het duel kostte Oranje sowieso niet overdreven veel inspanning, want het had van de Wit-Russen gewoon niet zo veel te duchten. Al moet gezegd dat de mannen van Koeman gewoon veel goed deden en het was bij vlagen hartstikke leuk om te zien hoe makkelijk het balletje rondging bij het frivool ogende Nederland.
 
Toch kreeg de ploeg na dik een uur spelen een flinke teleurstelling te verwerken. Denzel Dumfries werd naar de kant gehaald voor Kenny Tete, maar de oud-Ajacied greep al bij de allereerste sprint naar zijn hamstring. Einde wedstrijd na precies veertig seconden en dat terwijl Koeman al driemaal had gewisseld…
 
Oranje moest het restant van het duel dus uitspelen met tien man, waardoor de drang naar voren logischerwijs wel een beetje weg was. In de problemen kwam Nederland echter niet. Sterker nog, aanvoerder Virgil van Dijk kopte een vuurpijl van Memphis nog keihard tegen de touwen: 4-0.
 
Koeman zal dus met een goed gevoel terugkijken op het uitstekende begin van deze kwalificatiereeks en daar is ook alle reden toe.
 
Het zou mooi zijn als Oranje deze klinkende start in groep C een fijn vervolg kan geven met een goed resultaat tegen Duitsland, komende zondag. Dan is de Johan Cruijff Arena de plaats van handeling.
 
Wat we echter vooral hopen is dat de Ajacieden van Oranje heelhuids terugkeren op het trainingsveld van sportpark De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >