Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden bij Spurs juichen op afstand mee met hun oude cluppie

Het was dinsdag een fantastische avond voor iedereen die graag een Ajaxshirt draagt. Maar het was ook een fantastische avond als je je soms in andere kleuren hult. De Ajacieden die in actie kwamen namens Tottenham Hotspur en het met de herhaling van de 1-4 tegen Real Madrid moeten doen, kwamen superlatieven tekort.

06 maart 2019 - 13:04
spursjuichencar
Alderweireld doet een werkelijk waar uitstekende suggestie! © Pro Shots

Spurs rekende zelf af met Borussia Dortmund, maar er was op Wembley al een marge van drie tot stand gebracht en dus was de ontknoping niet meer zo'n verrassing. De aanwezige verslaggevers beschikten over de tegenwoordigheid van geest om de oud-Ajaxspelers te vragen naar de gebeurtenissen in Madrid.

De pure reactie die loskwam bij Toby Alderweireld, Christian Eriksen, Davinson Sánchez en Jan Vertonghen na het horen van 1-4 bleek niet geschikt voor herhaling in de uitzending omdat er flink wat schuttingtaal werd geuit, maar ook de nette bewoordingen zijn de moeite van het delen waard. Hun rood-witte hart klopt nog altijd.

“Het is een grote verrassing! We hoorden ervan in de kleedkamer en ik weet maar al te goed wat dit betekent voor Ajax. Ik heb het met Ajax drie keer tegen Real Madrid opgenomen en verloor maar liefst zes keer. Blijkbaar zijn de tijden veranderd. Dit moet indrukwekkend geweest zijn,” aldus Eriksen.

https://twitter.com/CarrieBrownTV/status/1103084788511133696

“Ik hoop dat we Ajax loten in de kwartfinales,” nam de Deen alvast een voorschot op de volgende ronde. “Ik zou het geweldig vinden om weer tegen Ajax te voetballen. Of, nou ja, weer... Dan wordt het mijn eerste keer. Ik bedoel meer een terugkeer naar Amsterdam. Dat lijkt me fantastisch.”

Ook Alderweireld sprak tegenover Sporza vol lof over de sublieme prestatie van Ajax. “Ik denk dat heel de wereld hiervan opkijkt. Dit is fantastisch gedaan en het is alleen maar goed voor Ajax dat het ook in Europees verband laat zien wat het kan. De club zit nog altijd in mijn hart omdat ik van daar kom, net als Jan, Christian en Davinson.”

“Mooi hè,” voegde Vertonghen op zijn beurt toe bij de Belgische omroep. “Maar je gaat mij na zo'n prestatie niet horen zeggen dat Ajax in de volgende ronde mijn favoriete tegenstander is.” Misschien was de suggestie van Alderweireld nog wel het allerbeste. “Wie weet komen we elkaar tegen bij de laatste acht, maar misschien kunnen we Ajax verderop in het toernooi treffen.”

Oh ja, en namens FC Barcelona hebben we Luis Suarez nog!

https://twitter.com/LuisSuarez9/status/1103063939645128705

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >