Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

VDBeek vond Ajax in slotfase misschien iets te aanvallend

Ajax krijgt niet veel kansen om van Real Madrid te winnen, maar het had er ook te veel kansen voor nodig. Het klinkt na de 1-2 een beetje cryptisch, maar het komt erop neer dat Ajax vergat om genoeg doelpunten te maken. En dus heersen er bij Donny van de Beek gemengde gevoelens, zo blijkt tijdens een groepsgesprek.

14 februari 2019 - 15:09
donnyajareacar

Was dit een uitgelezen mogelijkheid om Real een keertje te verslaan?
“Ja, dat denk ik wel. We hebben het in de eerste helft laten liggen, want we hadden op 1-0 of zelfs 2-0 kunnen komen. Real deed misschien maar één echte doelpoging, terwijl wij drie of vier kansen krijgen. Maar Real opent de score en wij niet. Het missen van kansen werd direct afgestraft. En tegen het einde werden we wat slordig, omdat we veel energie in de wedstrijd hadden gelegd.”

Stond Ajax misschien wel iets te aanvallend in het laatste kwartier?
“Ja, dat bedacht ik me net ook. We hadden misschien beter voor een gelijkspel kunnen gaan, maar na de 1-2 kregen wij ook weer wat kansen. Aan de ene kant denk je: we willen winnen en de ruimte ligt er, Real is ook slordig. Maar het is ook hun kwaliteit om de ruimte te benutten die we zelf weggeven als we aanvallen. Het was heel verleidelijk om voor de winst te gaan, maar Real is net wat sluwer dan wij.”

Hebben we in de eerste helft weer het Ajax van voor de winterstop gezien?
“Ja! En ik denk dat dit positief is. Het moet ons een goed gevoel geven. Zo van: we kunnen het nog. Het kan niet zomaar weg zijn en dan geeft dit vertrouwen. Maar als sportman denk je anders, je kunt niet echt blij zijn omdat je gewoon hebt verloren. Dat is zuur, want daar draait het uiteindelijk om. Maar vooral over de eerste helft mogen we tevreden zijn.”

Is het schandalig dat Ajax wel zo voetbalt tegen Real en niet tegen Heracles?
“Dat klopt, ja. Ik weet niet hoe het verschil zo groot kan zijn. Als je kampioen wilt worden of prijzen wilt pakken, moet je altijd deze energie brengen. Het is nu gemakkelijk praten, maar het moet wel iedere wedstrijd. We hebben nu natuurlijk ook een twaalfde man die zo veel gas geeft.”

“Dan gaan de spelers ook weer als de brandweer. Maar je moet het altijd van jezelf proberen te eisen. Die bravoure was er voor de winterstop wel constant. Ik vind het zelf ook raar, denk er de hele tijd over na: doen we iets anders of zo? Als je dit tegen Real kunt, moet het in Almelo helemaal kunnen. Maar ja, zeg zelf maar waar het aan ligt. Wat kan ik er verder over zeggen?”

Hoe kijk je terug op je eigen spel? We hebben ook wedstrijden gezien waarin Ajax wel goed voetbalde, maar jij niet zo’n prominente rol speelde…
“Ik denk dat ik een prima wedstrijd heb gespeeld. Alleen wellicht het laatste momentje, misschien had ik Asensio kunnen oppakken. Waarom ik nu wel veel aan de bal kwam? Ik weet het niet. Ik heb een goede klik met Tadic als hij in de spits staat, maar dat geldt ook voor Dolberg en Huntelaar. Misschien ligt het gewoon aan mezelf, dat ik op een andere dag minder was.”

Je was in andere wedstrijden ook wel belangrijk, maar dan bij momenten. Het spel draaide dit keer meer om jou...
“Ik ben het er wel mee eens, maar zeg maar waarom… Ik weet het niet! Misschien dat het beter liep met Neres, of door de invulling van de spitspositie. Gelukkig ben ik geen trainer en hoef ik de opstelling niet te bepalen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >