Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Tadic houdt de moed erin: 'Real heeft Ajax nog niet verslagen'

“Ik kan mezelf toch niet wegtoveren?” Aldus luidde de reactie van Dusan Tadic over zijn rol bij de afgekeurde 1-0. Wij toonden hem de beelden, maar die leverden niet veel meer quotes op. Laten we daarom iets verder kijken dan de VAR, zo halverwege het tweeluik met Real Madrid met als tussenstand 1-2.

14 februari 2019 - 12:16
tadicajarea1200

Ben jij op je best wanneer je in de spits staat en dus als nummer 9 speelt?
“Ik weet het niet precies. Als ik nummer 9 ben, ben ik soms ook nummer 10. En als je meer in het midden van het veld staat opgesteld, kun je het spel ook meer beïnvloeden. Het is mooi om je daar mee bezig te houden.”

Was Ajax in de slotfase misschien iets te gefocust op de 2-1?
“Hmm, ja, wat kan ik erover zeggen? We hebben nog steeds een goede kans. We gaan in Madrid opnieuw proberen te winnen, zoals we altijd doen. Dit is een goed resultaat voor Real, maar als we in de return ook zo spelen, is er nog van alles mogelijk. We hadden nu ook twee keer kunnen scoren. We mogen trots zijn op Ajax. Zo moeten we iedere wedstrijd spelen.”

Maar Real kreeg na de gelijkmaker toch de grootste kansen op een tweede treffer?
“Ja, dat is misschien wel zo. Maar onze supporters pushten ons naar voren. Iedereen duwde ons vooruit en we wilden de wedstrijd winnen. Real wint uiteindelijk ook op basis van ervaring. Real speelde niet super, maar wint wel. We hebben gevochten voor onze fans en voor iedereen die van Ajax houdt. Zo moet het ook in de eredivisie. Deze focus moeten we behouden.”

Wat verwacht je van de return?
“Real weet hoe het een resultaat over de streep moet trekken, maar we gaan er alles aan doen.”

Hoe kun je ervoor zorgen dat het voortaan ook in de eredivisie zo gaat?
“Door onszelf op scherp te stellen. Dat is voor deze wedstrijd niet nodig, dan stap je opgepompt het veld op en door de sfeer ben je er helemaal klaar voor. Dan heb je geen extra motivatie nodig. In de eredivisie zie je dat we dit wel nodig hebben, net als extra focus. Soms missen we dat en dan kunnen we niet winnen.”

Toch is het best gek. Het is als zwart of wit, alles of niks, in amper vier dagen tijd!
“Dat klopt. Het waren twee heel verschillende wedstrijden. Als wij niet honderd procent zijn, kunnen we niemand verslaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >