Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Achtbaan

Buiten het stadion namen we afscheid. Drie generaties.

14 februari 2019 - 01:05
stoeltje63ajareacar

Generatie-Keizer opende het slotakkoord:
“Het was een geweldige voetbalavond.”
Generatie-Litmanen antwoordde direct met:
“Dat was het zeker.”
Generatie-Pantelic reageerde met wat vertraging en vooral met een cynische blik:
“Nou, geweldig.”

Zo zat het hele stadion natuurlijk vol met gemengde gevoelens. Het was tof om Ajax ook in 2019 eens zo goed te zien, maar een gunstiger resultaat had het nog een stuk toffer gemaakt.

Je kunt dan het historische afgekeurde VAR-doelpunt erbij halen, of de gemiste kansen. Je kunt ook constateren dat het tegen een behoorlijk sterk Real Madrid was. Hun twee goals zag je secondelang aankomen. De traagste seconden die je voor kunt stellen. Zo zijn ze.

Het ergste chagrijn is weg. Ik ben best trots op dit Ajax. Mijn frustratie ligt in Almelo en Rotterdam

Generatie-Pantelic is van het uitkauwen van de gemiste kansen- en scheidsmomentenvariant. Na de wedstrijd kan hij dit lang vasthouden. Het is waarschijnlijk maar goed dat onze wegen buiten het stadion scheiden. Ik denk niet dat hij voor NAC-thuis erg te genieten zal zijn.

Ik, Litmanen-generatie, zit nu eerlijk gezegd best vrolijk achter mijn laptop. Het ergste chagrijn is weg. Ik ben best trots op dit Ajax. Mijn frustratie ligt eerder nog in Almelo en Rotterdam dan bij buitenkant paal en televisie kijkende scheidsrechters.

Volkomen eens ben ik het met onze generatie-Keizer. Het was een geweldige voetbalavond. In een toernooi waarin deze ronde halen tegenwoordig fantastisch is. Als Ajaxsupporter, van welke generatie dan ook, blijft het lastig om countervoetbal te waarderen. Toch is het geen schande om van dit Madrid te verliezen, wat de omstandigheden ook zijn.

Met deze achtbaan-aan-emoties-wedstrijd, weet ik dat velen het niet met me eens zullen zijn. Te beginnen met generatie-Pantelic uit ons groepje. Sterkte jongen. Eén troost, de kans is groot dat je het allemaal nog veel langer zal meemaken dan wij.

Of wacht, dat is dan misschien helemaal geen fijne gedachte. Hij zal wel weer vinden dat wij mazzelaars eerder van deze ellende zullen zijn verlost.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >