Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Noem alle doelpuntenmakers van Ajax tegen Real Madrid!

Ajax en Real Madrid troffen elkaar in het verleden twaalf keer en dus staat nummer dertien woensdag op het programma. In al die ontmoetingen wist Ajax tienmaal doel te treffen en de vraag is of jij de tien doelpuntenmakers weet te benoemen. Quiz!

12 februari 2019 - 17:05
quiz-real-1200

De eerste ontmoeting tussen Ajax en Real dateert uit het seizoen 1967/1968 en daarvoor moeten we dus flink ver terug in de tijd. Het werd toen 1-1 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Welke Ajacied er toen scoorde vertellen we niet, want het is nu juist de bedoeling dat jij die naam hieronder invult. 

Wel was die 1-1 het enige gelijkspel tussen beide ploegen. De andere elf ontmoetingen kenden telkens een winnaar. Ajax trok viermaal aan het langste eind en de Spanjaarden liefst zeven keer. De laatste keer dat Ajax tot scoren kwam, was in Santiago Bernabéu in het seizoen 2012/2013. Het was een eretreffer, want Ajax ging met 4-1 kopje onder.

Tijdens alle confrontaties tussen beide teams kwam Real in totaal tot 24 doelpunten. Bij Ajax stokte de teller op 10. Precies daarover gaat nu onze quiz, want wij zijn benieuwd of jij de tien Ajacieden kunt noemen die tegen 'de Koninklijke' tot scoren kwamen.

Je krijgt van ons vier minuutjes de tijd. Dat is niet heel veel, maar het rijtje namen is dan ook niet zo heel erg lang.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >