Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Het nieuwe Lucky Ajax

In de Pantelic Podcast (aanrader!) die ik luisterde over Ajax - Real, werd een raak statement gemaakt dat maar in mijn hoofd blijft hangen. “Wat als is het nieuwe Lucky Ajax.” Verrek dacht ik, Ajax heeft tegenwoordig inderdaad soms best pech... Al meer dan duizend dagen lang als je het zo bekijkt. Wat als we gewoon weer Lucky zouden zijn?

20 februari 2019 - 10:56
watalsblogcar

Wat als... Wie van jullie heeft niet dit soort gedachten gehad na afloop van Real-thuis? Wat als het doelpunt had geteld? Wat als ik niet voor niets mijn buurman om de hals was gevlogen en Real had verloren?

En wat als Tadic, Ziyech en Dolberg wel hadden gescoord? Dan liepen we niet zo lullig met lege handen trots te zijn op ons team. Of wat als Huntelaar thuis tegen Heerenveen gewoon de winnende had gemaakt, zoals was bedoeld?

Wat als. Een dooddoener want niet gebeurd. Maar het zijn juist die gedachten die je helemaal gek kunnen draaien als een langspeelplaat die vastloopt.

De wat als-scenario's zorgen er daarentegen wel voor dat je altijd van gespreksstof bent voorzien. Misschien is dat ook wel de charme van het voetbal. Winnen doe je niet op papier, maar in de realiteit met al zijn onvolkomenheden.

Wat als Huntelaar tegen Heerenveen gewoon de winnende had gemaakt, zoals was bedoeld?

Neem bijvoorbeeld die situatie waarbij Onana over de bal maaide tegen Real, naar later bleek in verband met een bekertje dat als polletje fungeerde. Wie verzint zoiets? Toen waren we gelukkig wel lucky, want wat als dat precies vòòr de goal was gebeurd?

Maar over het algemeen vind ik Ajax dus niet zo lucky meer. Zo mijmer ik nog wel eens over het feit dat de doellijntechnologie precies in Rotterdam stond toen Zoet de bal over de lijn trok. Door een menselijk oog onmogelijk om te zien, maar het horloge ging af en Ajax eindigde dat seizoen door die call precies achter Feyenoord.

Waren we als de planning anders was geweest wel kampioen geweest? En wat als Cerny de ultieme kans in Doetinchem destijds gewoon had verzilverd? Nee, zeggen dat Ajax lucky is, is niet meer het geval. Helaas.

Zoals je ziet, kunnen dit soort 'wat als'-gedachten mij aardig bezighouden. Als ik eenmaal begin met dat soort gedachten lijk ik aan een haunting tiger ten prooi gevallen. Van welke 'what if'-gedachte hebben jullie wel eens last, welke gedachte wil je dolgraag omdraaien naar een Lucky Ajax-scenario als je de kans had?

En niet onbelangrijk, hoe kom je in hemelsnaam van dit soort Calimero-gedachten af?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >