Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Flinke jacht op krabbels en selfies tijdens open training Ajax

Veel kinderen genieten momenteel van de voorjaarsvakantie en dus organiseerde Ajax dinsdagmorgen een open training voor supporters jong én oud. We namen een kijkje!

19 februari 2019 - 14:15
12001

Het is 9.30 uur als de poorten van sportpark De Toekomst openzwaaien en de eerste nieuwsgierigen alvast naar binnen wandelen. Het duurt nog een uurtje voor de spelers het veld opkomen, maar je wil natuurlijk het beste plekje langs de boarding of op de tribune bemachtigen.

We spotten vooral veel jong grut, geheel gestoken in rood-wit. Handtekeningenboekjes in de aanslag en stiften mee. Ook zien we veel kinderen lopen met Ajaxshirtjes, want het is natuurlijk ook tof om juist daarop een krabbel van Dolberg of Ziyech te krijgen.

Stipt om 10.30 uur komen de spelers van Ajax het veld op voor de warming-up, terwijl de keepers Onana, Varela en Kotarski worden ingeschoten. Na de gebruikelijke rondo’s is het vooral tijd voor verschillende partijvormen. Kijken naar hoe jouw helden doelpunten maken is natuurlijk het allermooist.

Als de training is afgelopen kan de jacht pas echt beginnen. De spelers nemen tijd voor de supporters achter de reclameborden. Je ziet het enthousiasme bij de jongste supportertjes, hoewel sommigen het ook best spannend vinden als De Ligt ineens pal voor hun neus staat.

Ook zien we een meisje die haar vriendenboekje van de Ajax Kids Club heeft meegenomen. Hoeveel Ajacieden zou ze inmiddels als vriend hebben mogen bijschrijven...? We zagen Huntelaar in elk geval zijn krabbel zetten op de kaft van het boekwerkje.

Tegen het einde van de morgen zagen we een hoop tevreden gezichten huiswaarts keren. We zeggen het vaker, maar wat ons betreft mag Ajax dit best vaker organiseren.

De leukste beelden van de training hebben we hieronder voor jullie neergezet. De plaatjes zijn van Ajax Images.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >