Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Bezwaar, demonstratie, beroep, verplaatsing, juridische stappen

Het Nederlandse voetbal wordt de laatste dagen geterroriseerd door begrippen die de gemiddelde supporter helemaal niet wil horen.

22 februari 2019 - 11:55
gedoeblogcar

Bezwaar en demonstratie tegen de gemeente Den Haag, beroep tegen de KNVB vanwege niet toelaten uitsupporters bij de klassieker, verplaatsing van Ajax - PEC in verband met langere voorbereidingstijd richting Real Madrid en wellicht juridische stappen door andere clubs.

Het is om moe van te worden en zeker niet zoals het spelletje voor ons als supporters is bedoeld. Sterker nog, ik durf te beweren dat supporters afhaken door al deze termen. Er zijn allerlei gegronde redenen voor de stappen die vanuit supporters en clubs worden ondernomen om hun belang(en) te waarborgen. Bestuurders van clubs, steden en de KNVB moeten er echter voor zorgen dat dit wordt voorkomen.

Het begint supporters echt te duizelen: wanneer kan en mag ik nog naar mijn favoriete club? En als je mag en kan, wordt een wedstrijd kort voor de speelronde ook nog eens voor een tweede keer verplaatst. Weg verrassing als je voor iemand een kaartje hebt gekocht, weg gemaakte kosten. Maar wel weer een extra halve dag vrij vragen bij de baas. En wel weer kosten maken om op de nieuwe datum naar de wedstrijd te gaan. Al met al een gotspe om zo met supporters om te gaan...

Overigens wil ik Ajax een groot compliment maken dat het zelf besloot om supporters te compenseren na het verplaatsen van PEC-thuis. In veel andere Europese landen gebeurt hetzelfde, maar vaak zonder compensatie voor supporters. Daarnaast is het sportieve argument om deze wedstrijd te verplaatsen natuurlijk legitiem: niet alleen voor Ajax, maar het hele Nederlandse voetbal.

Het is om moe van te worden en zeker niet zoals het spelletje voor ons als supporters is bedoeld

Dan alle verboden om wedstrijden te bezoeken van ons aller Ajax in Rotterdam en Den Haag. Het blijft onvoorstelbaar dat deze gemeentes het niet voor elkaar kunnen krijgen om Amsterdamse supporters te ontvangen. In het voetbalplaatjesboek van de Appie wordt het ADO-stadion omschreven als het veiligste van Nederland. Er zijn in de Hofstad al een atoomtop, grote internationale congressen en politieke manifestaties georganiseerd, maar vijf bussen met supporters uit Amsterdam vergt te veel politie-inzet?

De Kuip organiseert interlands, bekerfinales en grote concerten, maar Ajaxsupporters zijn volgens een kosten/baten-analyse van de Feyenoorddirectie niet welkom. Ook de Rotterdamse burgemeester blijft tot op heden dit standpunt verkondigen, maar hij is ook van mening dat bij een finale tussen clubs uit havenstad en hoofdstad wel gewoon 12.000 Amsterdamse supporters van harte welkom waren geweest... En de KNVB? De bond staat erbij en kijkt ernaar, terwijl in het Haagse geval en rondom de verplaatste wedstrijd tegen PEC wel een goede rol werd gespeeld.

Ik zelf snap het gelukkig nog net, maar begrip opbrengen voor al deze kulargumenten doe ik allang niet meer. Het buitenland lacht ons vierkant uit en als ik deze taferelen probeer uit te leggen, raken mensen snel de weg kwijt in dit doolhof van argumenten.

Daarom een oproep vanuit mijn supportershart: KNVB, burgemeesters, clubs en politie, laat het mooie spelletje niet kapot gaan en regel vóór seizoen 2019/2020 een normaal competitieverloop waarbij alle fans hun club in ieder stadion kunnen aanmoedigen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >